Ekonomi

İş Kurmak İsteyen Gençlere 360 Bin Liraya Kadar Kredi

İş kurmak isteyen gençler için çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Buna göre bankalar tarafından devreye alınan kampanyalara göre 360 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor. Ancak bunun için bazı şartlar aranıyor.

Özel sektörde iş kurmak isteyen Genç Girişimciler için finansman desteği en önemli konulardan biridir. Bu konu için bakanlıklar kamu bankaları farklı paketler açıklıyor. Ticaret Bakanlığı e-ticaret yapmak isteyen ve Dijital Pazarlama yapmak isteyen girişimciye özel destek vereceğini duyurdu.

360 BİN LİRAYA KADAR KREDİ

Konu ile ilgili olarak yeni iş kurmak isteyen kişilerin paraya ihtiyacı bu kampanyalar kapsamında karşılanıyor. Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, QNB Finansbank, Albaraka Türk ve Akbank gibi bankalar iş kurmak isteyen kişilere kredi desteği sağlıyor. Ayrıca iş yeri açacak olan kişilerin bu kredilerden yararlanabilmeleri için 6 aylık vergi levhaları olması gerekiyor.

Yeni işyeri açmak isteyen kişilere devlet bankaları, Kalkınma Ajansları, Kooperatifler, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Odeabank ve TEB kredi imkanı sağlıyor. KOSGEB ile aracı olan devlet bankaları tarafından ise 60 bin lira ile 360 bin lira arasında kredi imkanı sağlanıyor.

KOSGEB TARAFINDAN DESTEK VERİLİYOR

KOSGEB tarafından yeterli sermayesi olan kişilere işyeri açma imkanı sağlanıyor. Bu bağlamda girişimciler emekliler, ev hanımları, esnaf gibi yeni işyeri kurmak isteyen kişilere destek veriliyor. KOSGEB üzerinden alınan destek kapsamında açılacak olan işyeri ile ilgili alınan eğitimler, kurslar ve sertifikalar ile başarılı bir işletme açabilirsiniz. KOSGEB tarafından verilecek destek ile bu eğitimler de KOSGEB tarafından veriliyor.

ARANAN ŞARTLAR

Peki işyeri açmak için kredi desteğinden yararlanmak için hangi şartlar aranmaktadır? İşte detaylar:

Başvuru için 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı KOSGEB ile iş kurma imkanından faydalanabilir.

İşletme ortaklarının KOSGEB’ in şartlarını sağlıyor olması gerekmektedir.

Ortak olan kişilere yalnızca bir destek verilmektedir.

Kurulacak işletmenin üçüncü derece tanıdık olmaması gerekmektedir.

İkinci defa KOSGEB kredisi almamış olması gerekmektedir.

İş planı hakkında proje hazırlanmış olması gerekmektedir.

KOSGEB eğitimlerine katılarak sertifika alınması zorunludur.

Başarılı bir şekilde KOSGEB kursunu tamamlayan kişilerin 2 yıl içerisinde iş yeri açması gerekmektedir.

İlgili Makaleler