Gündem

İş Yeri Açacak Olanlar Bu Bankalardan Hibe Alabilecek! Sadece Başvurular Üzerine Verilecek! İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar…

Yeni iş kuracak olan vatandaşların yararlanabileceği pek çok kurum bulunuyor. Bu kapsamda devlete bağlı olarak hizmet sunan kurum ve kuruluşlar hibe programları ile iş yaşamını ve özel teşebbüsü desteklerken; pek çok özel banka kuruluşu da ticari müşteri sayısını artırmak adına avantajlı kredi paketleri sunuyor.

İlk kez iş açacak olan kişilerin yararlanabileceği hibe ve kredi programlarının yanı sıra halihazırda işyeri olan vatandaşların da yararlanabileceği pek çok sayıda hibe ve kredi programı bulunuyor. 2022 yılında da girişimcilere yönelik devam eden destekler bulunuyorken; bu desteklerden yararlanma şartları da yavaş yavaş netleşiyor.

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Teminat üzerine işyeri açma kredisi veren bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası, teminat verilecek olan taşınmazın ekspertiz değerine göre maksimum yüzde 75’e kadar kredi sağlayabiliyor. Mevzuatı gereği 60 aya kadar taksit yapan Türkiye İş Bankası, ticari müşterisine özel sunduğu esnek geri ödeme planlarıyla da vatandaşları destekliyor. Aynı şeklide teminat verilecek olan taşınmazın ekspertiz değerine göre maksimum yüzde 75’ine kadar destek veren Ziraat Bankası, ortak olarak açılacak işyerlerinde de bu destek kredisini sağlıyor. Pek çok girişimciyi destekleyen Halkbank ise, KOSGEB ile imzaladığı protokol kapsamında; kaybolmaya yüz tutan mesleklere sahip kimseler, ustalık belgesi ile kurulan işyerlerine ve genç ile kadın girişimcilere özel işyeri açma kredisi sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra TEB, ING Bank, QNB Finansbank gibi özel bankalar ile bir kamu bankası olan Vakıfbank da KOBİ’leri destekleyen kredi paketleri bulunduruyor.

İşyeri Açma Kredisi Veren Kurumlar Hangileri?

Bankaların yanı sıra pek çok meslek odası ve devlet kamu kurum ve kuruluşu da iş yeri açacak ya da işyerini yenileyecek olan girişimcileri destekliyor. Bu kapsamda   esnaf ve sanatkarları desteklemek için kredi sağlayan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi; esnaf ve sanatkar sicilinde kayıtlı olan herkese uygun faizli ve uzun vadeli krediler sağlıyor. Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin sağladığı krediler, Halkbank üzerinden kullanılıyor. Verdiği destekler ile iş dünyasında fırsat eşitliği yaratmayı amaçlayan devlet kurumlarından biri olan KOSGEB ise; kuruluş, performans ve sertifika desteği olmak üzere üç ayrı destek ile girişimcileri destekliyor. Geliştirdiği programlar kapsamında hem hibe hem de düşük faizli krediler sunan KOSGEB, talep edilen miktarlara uyan pek çok sayıda programı 2022 yılında da sürdürüyor.

İlgili Makaleler