İşkur İş İlanları

İŞKUR Alanında Artış Var; Bu Ay 127 Bin 591 Yeni Personel Alımı Yapılacak! Haziran Ayında İşsizlerin İş Derdi Kalmayacak…

Türkiye’nin resmi iş bulma platformu olarak görev yapan, işveren ile iş arayanları buluşturmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş olan Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR, çalışmalarını sürdürüyor. Yayınlandığı iş ilanlarıyla iş arayan vatandaşları buluşturmasının yanı sıra çeşitli projeler ile istihdamı kaliteli hale getirmeyi hedefleyen İŞKUR, bu ay tam 127 bin 591 personel arayışının olduğunu duyurmuş bulunuyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel şirketlerin de sıklıkla ilan verdiği İŞKUR’dan pek çok iş ilanı bulmak mümkün oluyor. Bu kapsamda iş arayan vatandaşların ilk adresi olan İŞKUR, haziran ayı için de ilanlarını güncellemiş bulunuyor. Bu kapsamda haziran ayı içerisinde yeni işler ile vatandaşları buluşturan İŞKUR, 127 bin 591 personeli farklı branş şartlarda istihdam etmek için düğmeye basıyor.

İŞKUR İlanlarına 65 Yaşına Kadar Olan Vatandaşlar Yararlanabiliyor

Türkiye’de 65 yaş üstü emekli ve yaşlılık aylığına hak kazandığı için İŞKUR ilanlarından sadece 65 yaş altı olan kişiler yararlanabiliyor. Yasalarca çalışma yaşı 18 olduğu için aynı zamanda İŞKUR ilanlarından 18 yaşının üstünde olan kişiler yararlanabiliyor. Bu kapsamda 18 ila 65 yaş aralığında olan vatandaşların yararlanabileceği İŞKUR ilanları içerisinde haziran ayında garson, işçi, hastane çalışanı ve güvenlik görevlisi gibi pek çok kadro bulunuyor. hem vasıflı hem de vasıfsız işçi alımı gerçekleştiren İŞKUR, aynı zamanda ilkokuldan yüksek lisans mezununa kadar her kademedeki mezunlara istihdam alanı yaratıyor.

İŞKUR’un Şartları Genel Olarak Değişmiyor

Genel şartlar kapsamında engelli ve hükümlü istihdam şartı hariç olmak üzere benzer iş ilanı şartlarına sahip olan İŞKUR ilanlarından yararlanabilmek için 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak gerekiyor. Aynı zamanda affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar isteyen kişilerin istihdamına aracılık etmeyen İŞKUR, aynı zamanda kamusal haklardan mahrum olmayan adayların istihdamını sağlıyor. Öte yandan İŞKUR ilanlarında güvenlik araştırması ve arşiv soruşturması da yapılıyor.

İlgili Makaleler