İşkur İş İlanları

İŞKUR, Hiç Böyle Alım Yapmamıştı: 136 Bin 496 Personel Birden Alınacak! Her İlden Başvuru Yapılabiliyor! Başvuru Yapmak İçin…

Türkiye’de iş arayanlar ile işverenleri buluşturmak üzere kurulmuş devlet kurumu olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kendi bünyesinde iş arayan vatandaşlara sağladığı ilanların sayısını her geçen gün artırıyor. Öyle ki, İŞKUR sadece bu ay içerisinde 136 bin 496 personellik ilanı sitesine girmiş bulunuyor.

Hizmetlerini internet ortamına taşıdığından bu yana tüm iş ilanlarını anında güncelleyen Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR, gün içerisinde her an sitesine bir yeni iş ilanı daha ekliyor. İŞKUR’un bu ayki iş ilanlarından beden işçisinden öğretmene pek çok meslek kolu için alımlar bulunuyor.

Sadece Bu Ay 136 Bin 496 Yeni Personel Alınıyor

Hem kamu kurum ve kuruluşları hem de pek çok özel şirket iş arayan vatandaşların doğrudan başvuru yapabilmesi için ilanlarını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınlıyor. Bu kapsamda İŞKUR’un haziran ayı ilanları incelendiğinde sadece haziran ayı içerisinde 81 farklı ilde de mevcut olmak üzere toplamda 136 bin 496 yeni personelin istihdam edilmesi planlanıyor. Kurye, kasiyer, güvenlik görevlisi ve beden işçisi gibi yüzlerce iş ilanının yer aldığı İŞKUR ilanlarına başvuru yapmak isteyen vatandaşların ilk yapması gereken şey, İŞKUR’a kaydolmak oluyor. Ardından ise bu vatandaşların İŞKUR üzerinden özgeçmişlerini güncellemesi ve “İş Arayan” statüsüne geçmeleri gerekiyor. Tüm bunlar hem İŞKUR’un fiziki şubelerinden hem de İŞKUR’un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Her Meslek Listede Var

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) bu ayki ilanları listelendiğinde hemen hemen her mesleğe alım gerçekleştirildiği görülüyor. Bu ilanlara göre, bu ay içerisinde 254 ahşap mobilya imalat ustası aranırken, 185 ahşap mobilya imalatçısı; 891 akaryakıt satış elemanı (pompacı); 1765 ambar veya depo görevlisi; 439 argon kaynakçısı (tığ kaynakçısı); 1190 aşçı; 1034 ise aşçı yardımcısı aranıyor. Özellikle yoğun bir biçimde beden işçisinin arandığının görüldüğü İŞKUR güncel iş ilanlarına göre, bu aya 283 bin 333 beden işçisinin istihdamı planlanıyor. Temizlikten bulaşıkçılığa pek çok mesleğe personel aranan İŞKUR ilanlarında öğretmenlik gibi üniversite mezunu olan vatandaşların da başvuru yapabileceği ilanlar da yer alıyor. Bu kapsamda iş arayan vatandaşlar hem İŞKUR’un il ve ilçe müdürlüklerinden hem de İŞKUR’un internet sitesi yani e-Şubesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

İlgili Makaleler