İşçi ve İşverenler İçin İŞKUR Teşvikleri ile Başvuru Şartları Nelerdir?

Bilindiği üzere işsizliği azaltılması adına devlet işverenlere çeşitli destek ve teşvik programları sağlıyor. Bu programlar ile desteklenen işverenlerin daha çok çalışan istihdam etmeleri amaçlanıyor. 

Bunun yanında devlet iş arayan vatandaşlara da çeşitli alanlarda destekler sağlıyor. Bu desteklerle vatandaşların meslek sahibi olmaları ve çalışmala hayatı içerisinde olmaları hedefleniyor. 

Peki devletin sağladığı işveren teşvikleri ile iş arayan destekleri nelerdir? 

Bu desteklere kimler nasıl başvuru yapabilir?

Bu soruların detaylı yanıtlarını siz okuyucularımıza detayları ile aktarıyoruz. 

İŞ ARAYAN VE İŞVEREN TEŞVİKLERİ

İŞKUR ve SGK tarafından sağlanan İŞKUR teşvikleri ile destekleri istihdamı artırmak için uygulanır. Bu destekler ile işyerlerine prim, vergi ve ücret gibi destekler sağlanır. Bu desteklerin bir bölümü İŞKUR tarafından finanse edilirken teşviklerin uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Peki nedir bu teşvikler; 

* Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların İstihdamı Teşviki

* İlave İstihdam Teşviki

* İlave İstihdam Ücret Desteği

* İşsizlik Ödeneği Alanların İstihdamına Yönelik Teşvik

* Asgari Ücret Desteği

Bu Desteklere Kimler Başvuru Yapabilir?

Söz konusu bu işyeri teşviklerinden yararlanmak için sağlanması gereken çok sayıda koşul bulunuyor. Bu koşullar, alınacak teşvik türüne göre değişirken hem işverenin hemde iş arayanın sağlamaları gereken koşullar bulunuyor. 

Genel Olarak O Şartlar Şu Şekilde;

Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların İstihdamı Teşviki:

Kişinin son 6 aydır işsiz olması, Kişinin istihdam edildiği tarihten önceki, Özel sektör işvereni olması.

İlave İstihdam Teşviki:

Sigortalı yönünden aranılan şartlar: İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 1/1/2018 ila 31/12/2020 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri, gerekmektedir.

İş yeri yönünden aranılan şartlar: Özel sektör işverenine ait olması, Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde SGK’ya verilmesi, Tahakkuk eden sigorta primlerinin yasal süresi içinde ödenmesi,Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması,

Asgari Ücret Desteği

Özel sektör iş yeri işverenleri, 5018 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde belirtilen kamu idareleri dışında kalan diğer kamu iş yeri işverenleri olması.

İş Arayan vatandaşlara sağlanan kurs ve program destekleri için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

Exit mobile version