Ekonomi

İŞKUR İşsizlere Meslek Kursu İle 1.865 Lira Destek Verecek

İŞKUR işsizlikle mücadele kapsamında istihdam oluşturmak için çeşitli programlar sağlıyor. Bu bağlamda düzenlenen meslek kursları ile işsizler yetiştiriliyor ve destek veriliyor. Bu kurs kapsamında 1.865 lira ödeme yapılıyor.

Türkiye işsizlikle mücadeleyi sürdürürken bu konuda başlatılan teşvikler de devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden çeşitli destekler sağlanıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen meslek kursları ile 1865 lira destek veriliyor.

AYLIK 1865 LİRA ÖDEME 

İŞKUR’un işsizlere yönelik uyguladığı programlardan birisi iş başı eğitim programları. Bu programlara müracaat eden işverenlerin talep ettiği işsizler kurumlara yönlendirilerek iş başında mesleki eğitim alıyor. Konu ile ilgili olarak İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay olarak mesleki eğitim veriliyor. Bu eğitim kapsamında günlük ödeme yapılıyor.

ARANAN ŞARTLAR

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.. Kişilerin bu kurslardan yararlanmak için haiz olmaları gereken şartlar şöyle:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak

15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci dereceden kan akrabası veya eşi olmamak, emekli olmamak

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak.

ÇOCUKLARI İÇİN ÖDEME 

Kurslar en fazla 160 fiili gün olarak planlanıyor. Kursiyer zaruri gideri (Günlük 30 TL ila 50 TL arasında değişmektedir.) Bunun yanı sıra mesleki kursa katılacak olan kadınlara 2 – 5 yaş çocukları için aylık 400 lira da ödeme yapılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir