İşkur İş İlanları

İŞKUR’a Kayıtlı Olan Yaşadı: 127 Bin 591 Personel Alımı İçin Düğmeye Basıldı! İlkokul, Lise, Üniversite Mezunu Fark Etmiyor…

Türkiye’nin resmi iş bulma portalı olarak kurulmuş olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), her geçen gün işveren ve işçileri buluşturmak için yeni projeleriyle vatandaşların karşısına çıkıyor. Bunun yanı sıra ilanlarına her defasında bir yenisini daha ekleyen İŞKUR, bu ay itibariyle aranılan personel sayılarının 127 bin 591’e ulaştığını açıklamış bulunuyor. İŞKUR ilanlarına başvurmak için ise, bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.

Türkiye’de iş arayanları ile işverenlerini buluşturmak için kurulmuş olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gerçekleştirdiği iş birlikleriyle iş arayan vatandaşların iş bulmasını kolaylaştırmanın yanı sıra işçilerin daha iyi şartlarda istihdamını da sağlamak için çalışıyor. Haziran ayı verileri açıklanmış olan İŞKUR’da şu an için büro personelinden öğretmene kadar toplamda 127 bin 591 personelin alımı için ilan yayınlanmış bulunuyor.

127 Bin 591 Personel Alımı Başlıyor

Hem kamu hem de özel kuruluşlarının ilan verdiği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sitesinde bu ay boyunca verilen ilanların toplamında 127 bin 591 personel alımının gerçekleştirileceği tespit edilmiş bulunuyor. 18 yaşını açan ve 65 yaşına basmamış olan herkesin istihdamına aracılık eden İŞKUR, ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar her kesimden vatandaşa göre iş ilanı bulunduruyor. İlanları kapsamında hem vasıflı hem de vasıfsız personelin alımına aracılık eden İŞKUR; başvuruları fiziki şubesinden kabul ettiği gibi e-Şubesi üzerinden yani internet sitesinden de kabul ediyor. Ancak İŞKUR ilanlarına başvurabilmek için vatandaşların İŞKUR’a kaydolması ve durumunu “İş Arayan” olarak güncellemesi gerekiyor.

İŞKUR İlanlarının Tamamında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarından özel şirketlere kadar pek çok kurumun ilan verdiği İŞKUR ilanlarında değişmeyen birtakım şartlar bulunuyor. Bu şartlar kapsamında İŞKUR, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin ilanlarına başvuru yapmasına izin veriyor. Aynı şekilde 18 yaşından küçük olanların başvuru yapamayacağı İŞKUR ilanlarından yararlanabilmek için kamu haklarından da men edilmemiş olmak gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilik ya da yaşlılık aylığı alanların başvuru yapamayacağı İŞKUR ilanlarının tamamında aynı zamanda başvuru yapan adaylar arasından seçim yapabilmek için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da yapılıyor.

İlgili Makaleler