Ekonomi

İslam Memiş, Sert Konuştu; “Önümüzdeki 3 Ay Boyunca Satan Zarar Edecek!” Ama Neyi? Altın, Dolar, Euro’da Son Durum Ne?

Gerçekleştirdiği açıklamalar ile her hafta piyasalara ışık tutan isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın değerlendirmesi ve öngörülerini de açıkladı. Kendi kanalı için çektiği Youtube videosunda konuşan İslam Memiş; “Önümüzdeki 3 ay boyunca satan zarar edecek” dedi.

Merak ile takip edilen öngörülerine bir yenisini daha ekleyen İslam Memiş, son işlem haftasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeni haftaya bakış açısını da açıklayan İslam Memiş, altından dolara; ev ve araba alacaklardan bitcoine kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, Yeni Öngörülerini Açıkladı

Yeni hafta için değerlendirmelerine FED faiz kararı ile başlayan İslam Memiş; “Dolar endeksi 104 seviyesini bugün gördü. Uluslararası piyasalarda dolar artışını bütün dünyada hissedildi, bizde ise az hissedildi çünkü dolar üzerinde baskılama vardı. FED piyasaların beklentisi doğrultusunda 50 baz puan artış yaptı. Muhtemelen yıl sonuna kadar 3 kez daha 50 baz puan yani toplamda 150 baz puan faiz artırımı yapma ihtimali kuvvetlendi. FED Başkanı Powell’ın açıklamaları çok önemliydi. Endişeliydi, kaygıları var ve belirsizliğin arttığını düşünüyor. Bu yüzden enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımlarına devam edecek. Dünya genelinde artan bir enflasyon var” ifadeleriyle güncel durumu değerlendirdi. Ardından dolar, euro ve sterline ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş; “Euro TL kuru 15.80 lira seviyesinde. Dolar kuru toparlanınca o da toparlanmaya devam ediyor. Dövize yatırım yapacak olanlar varsa dolar değil euro ve sterlin daha fazla kazandırabilir. Eudo dolar ve sterlin dolar paritelerinde sert düşüşler olduğu için bugünkü dolar karşısında TL bazında euro ve sterlinin daha ucuzu olduğunu düşünmekteyim. Dolar yükselecek, beraberinde diğer döviz birimleri de yükselecek ama euro dolar paritesi sert biçimde gerilediği için euro ve sterlin dolara kıyasla TL bazında daha fazla kazandırma ihtimali olduğunu düşünüyorum” dedi. Gram altın ile ilişkin yeni öngörülerini de açıklayan Memiş, “900 lira seviyesinin üzerinde gram altın almayacağız demiştik Nisan ayı için. Mayıs ayının ilk haftasını geride bırakıyoruz. Gram altın TL fiyatı 906 lira ama bu efektif fiyat değil. Fiziki tarafta gram altın TL fiyatı 923 lira. Yani Mayıs ayının ilk haftasını altın fiyatları yükselişle tamamlanıyor. Neden mayıs ayına bırakmadığımızı görmüş olduk. Biliyorsunuz nisan ayında 880 liraya kadar gerilemişti, bu fiyatların kalıcı olmadığını, Mayıs ayında yukarı doğru atakları sürdüreceğini, Haziran ayında 1000 lira, Temmuz’da 1200 lira ve yılın sonunda da 1450 lira seviyesine kadar devam edeceğini sık sık belirtiyorum” açıklamalarında bulundu. Bitcoin için de önerilerde bulunan Memiş; “Bitcoin tarafında bu hafta sert düşüşler gördük. Bu düşüşlerin kalıcı olacağını sanmıyorum. Kripto paralarda mayıs ayında bir toparlanma olması çok kuvvetli ihtimal. İlk planda 42 bin 43 bin dolar seviyelerini takip edeceğim” diye konuştu.

İslam Memiş, İç Ekonomi İle İlgili Sert Konuştu

Kendisine sık sık ev ve araba alınacak fiyatları soran takipçilerine her açıklamasında seslenen İslam Memiş, son açıklamasında da ev ve araba almak isteyenlere; “Bu fiyatlardan araba almam. Kim alsın ki bu fiyatlardan. Ev ve araç alacaklar bundan sonra nakit tarafına kayacak. Artık parası olanlar nakit pozisyonu alacak. Para değersiz olduğunda mal çok değerli oluyordu. Şimdi tam ters bir rüzgarı bekleyebilirsiniz. Bu kez mal kıymetsiz olacak nakit kıymetli olacak. Dolayısıyla da yatırımcılar elindeki hazır paraları da nakite kaydıracağını bilin ona göre de tedbirinizi alın. Önümüzdeki 3 ay herkes nakite kayacak, nakit çok kıymetli olacak. Bu da ev ve araba fiyatlarını aşağıya çekecek. Sıfır araçları kastetmiyorum. 2. el otomobil fiyatları balon olduğu için zaten satın almıyor fiyatlar geriye gelecek. Mahalle aralarında 1 milyon liraya kadar olan evlerin fiyatları da düşmeyecek” dedi. Ardından iç ekonomik göstergeler ve Merkez Bankası’nın aldığı kararlar ile ilgili konuşan Memiş; “Merkez Bankası bu yıl bence faiz artırmak zorunda kalacak ve ister istemez bu emlak fiyatlarına yansıyacak. Ucuz bir kredi olmadığı için de maliyet artışları olacak. Bankadan kredi alarak daire almak isteyenler için konut fiyatlarının düşmeyeceğini düşünüyorum. Merkez Bankası’nın yıl sonuna kadar faiz artırımı ihtimali çok güçlü. Yakından takip edin” ifadelerini kullandı. Ardından dövizleri satacak olanlara seslenen Memiş; “Altın ve gümüş tarafında önümüzdeki 3 ay boyunca satan kaybeder. Baskıladı mı geriledi mi TL gelirin var nasıl olsa al. Dövizde dolara değil onun karşısında en çok değer kaybetmiş dövizleri alırım, ama satmam. Önümüzdeki 3 ay boyunca satan zarar edecek” açıklamalarında bulundu.

İlgili Makaleler