Gündem

İslam Memiş Sinyali Verdi; Altın Ve Dolar İçin Son Fırsat Geliyor! Altın Ve Dolar Yükselecek Mi? Mayıs’ta…

Geçtiğimiz ay dört sene aranın ardından ilk kez faiz artırımına giden FED, Mayıs ayında alacağı faiz kararı ile merakla beklenirken; FED’ten önce açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi!

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında tüm gözlerin çevrilmiş olduğu FED kararını tahmin eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kararın ardından piyasalarda nelerin değişeceğini de açıkladı. Özellikle dolar ve altın için rakam veren İslam Memiş, alım fırsatına dikkat çekti.

“Dolarda Artış Yaşanacak”

Mayıs ayında yeni bir faiz kararı açıklayacak olan FED, bu hafta Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in de gündemiydi. Dört sene sonra ilk kez faiz artıran FED’in ikinci kez faiz artıracağını ve bu kez 50 baz faiz artırımına gideceğini öngören İslam Memiş, “Doların seyri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli. 3 ay önce dolar endeksi 88 bandındaydı, sonrasında 100 seviyesine kadar yaklaştı. Döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelmesi çok kuvvetli. Bunun iki nedeni var: birincisi artan enflasyon, ikincisi ise Fed’in faiz artırımına göre doların değerinin artması. Mayıs’ta borsalarda satışlar başlarsa bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dolar yukarı yönlü ataklar yapabilir. 15 TL-15.50 TL bant aralığını Mayıs’ta bekliyorum. Mayıs’ta Fed konuşulacak” ifadelerini kullandı.

“Gram Altın Alacaklar İçin Fırsat Devam Edecek”

Özellikle altın alanında gerçekleştirdiği tahminlerin tutarlılığı ile öne çıkan isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez FED’in yeni faiz politikasının altına olan yansımalarını değerlendirdi. Son FED kararının ardından baskılanan gram altın ve ons altın fiyatları geri çekilmeye devam ederken; İslam Memiş, bu çekilmelerin Mayıs ayında duyurulacak olan FED’in yeni faiz politikasından sonra da devam edeceğini öngördü. Yaz öncesinde son kez ons altının 1.900 dolar seviyesinin altına, gram altının ise 900 TL altına sarkmasının mümkün olacağını öngören İslam Memiş, son alım fırsatı için; “Gümüş ise gram tarafında 11 TL altına düşebilir. Bunlar da alım fırsatı olabilir” ifadeleriyle yatırımcıları ve düğün yapacakları uyardı. Bunun yanı sıra dolar, altın, gümüş ve kripto paraların birlikte yarışacağına vurgu yapan İslam Memiş, FED’in yeni kararı sonrası da piyasaların dengeye oturmayacağına dair sinyaller verdi.

İlgili Makaleler