Gündem

İslam Memiş Tarih Verdi! Emtia Fiyatları İçin Zirve Tarihini Açıkladı! Emlak Fiyatlarının Düşmeyeceğini Söyledi! Uzman İsim En Çok Kazandıracak Yatırımı Açıkladı!

Para ve Altın Piyasaları İslam Memiş güncel gelişmeler hakkında yorumlarda bulundu. Doların ileride göstereceği hareketlere dair öngörülerini paylaşan uzman isim, dolar/TL seviyesinde yeni zirve için tarih verdi. Gram altın ve dolar için fiyat tahmininde bulundu.

Yaptığı isabetli tahminler ile tasarruf sahiplerinin en çok dinlediği isimlerin başında gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların yaşadığı kafa karışıklığını gidermek istediğini söyledi.

Emtia İçin Zirve Temmuz

Emtia fiyatlarının nisan ayı itibarı ile final yaptığını söyleyen İslam Memiş, emtia fiyatlarının mayıs ve haziran ayları boyunca yükselmeye devam edeceğini, temmuz ayında ise zirve yapacağını açıkladı. Geçen haftaki açıklamalarında gram altın fiyatlarının 900 TL seviyesinin altına inmeyeceğini söyleyen Memiş, dediklerinde haklı çıktığını, ekranlarda düşüş olsa bile serbest piyasada bu seviyede fiyatların olmadığını söyledi.

Emlak Fiyatları Düşmeyecek

Emlak piyasası hakkındaki görüşlerini açıklayan İslam Memiş, kesin bir dille emlak fiyatlarında düşüş yaşanmayacağını söyledi. Emlak piyasasında balon oluştuğunu söyleyenleri ciddiye almayan Memiş, fiyat artışlarının birbirinden farklı olduğuna dikkat çekti. 800 binden 1 milyona çıkan emlak ile 1 milyondan 5 milyona çıkan emlak fiyatlarının birbirinden bağımsız olduğunu açıklamalarına ekledi.

Rezidans, gökdelen veya AVM üstüne inşa edilen blokların yabancı rantçılar tarafından oluşturulan bir düzen olduğunu söyleyen İslam Memiş, bu düzenin önünde sonunda patlayacağını açıkladı. Ancak orta ve alt kesimin aldığı konut fiyatlarında düşüş beklemediğini, tam tersine yükseleceğini söyledi. Bu iki grubun asla karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Memiş, birinin rant sebebiyle diğerinin enflasyon ve maliyet sebebiyle artış yaşadığını söyledi.

Arsa Fiyatları Çok Konuşulacak

Yatırımcıların yapacağı en akıllıca hamlenin varlıklarına sahip çıkmak olduğunu söyleyen İslam Memiş, satış yapılmasının zarar getireceğini söyledi. Yatırım yapmak isteyenler içinse arsa satın alınmasını önerdi. Önümüzdeki dönemlerde en çok değerlenecek varlıkların ekilebilir tarım alanları olacağını dile getirdi.

İlgili Makaleler