Gündem

İslam Memiş’ten Dolar Ve Altın Kehaneti Geldi! Eyvah Eyvah… Altın Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Yatırımcıları O Sözleri İle Uyardı!

Bir süredir dalgalı olarak seyreden altın ve para piyasalarına dair sık sık açıklama gerçekleştiren piyasa uzmanları, vatandaşların önünü görebilmesi için bu açıklamalarını daha da sık gerçekleştirir hale geldi. O isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar ile ilgili çok önemli tahminlerde bulundu.

21 Aralık’ta altın ve doların çökeceğini tahmin etmesi ile hem vatandaşların hem de yatırımcıların yakın markaja aldığı isimler arasındaki yerini alan İslam Memiş, piyasalardaki son işlem haftasını değerlendirdi. Hem altına hem de dolara dair çok önemli açıklamalar gerçekleştiren İslam Memiş, piyasalar ile ilgilenen vatandaşlar için alım ve satış tarihleri de verdi.

İslam Memiş, Dolar Beklentisini 20 TL’ye Çıkardı

Son işlem haftasından doların ilerleyen günlerde ulaşacağı seviyeye kadar önemli analiz ve tahminler gerçekleştiren İslam Memiş, borsa ve dolar kuru ile ilgili “Borsa İstanbul şu an itibariyle 2 bin 500 puanda ve riskli bölgede olduğunu düşünüyorum. Özellikle aşağı yönle düzeltme bekliyorum. Dolardaki toparlanmayı göz önünde bulundurursak; Dolar/TL kurunda 14, 66 seviyesinde görülmekte. Gün içinde 14, 62-14,66 seviyesinde dalgalanmakta. Mayıs ayıyla birlikte yukarı yönlü bir trend olabilir” ifadelerini kullandı. Ardından doların temmuz ayında yaşayacağını öngördüğü yükselişine dikkat çeken Memiş; “Temmuz ayında, geçen yıl yaşanan zirvenin ardından daha üst seviyede rakamlar beklediğimi söyleyebilirim. 20 lira gibi…” dedi. Euro’ya dair de önemli açıklamalarda bulunan Memiş; “Euro/TL kuru 15,82 seviyesinde. Euro/Dolar paritesinin düşük bir seviyede olmasına rağmen yine de alınabilecek en uygun para birimleri arasında” diye konuştu. Açıklamalarında gram altını da es geçmeyen Memiş; “Gram altında önceki videolarımda da söylediğim gibi 920-940 lira aralığını takip ediyorum. Aşağı yönlü baskılanmalar alım fırsatı yaratabilir. Her zaman ifade ettiğim gibi, alım sürecini nisan ayında bitirmek lazım. Mayıs ayının ortaları gibi, küresel piyasalarda sert bir fiyatlama yaşanabilir. O yüzden bu resesyon riskine kadar, alım pozisyonu bitirilmeli. Altın fiyatlarının bin lira barajını aşarak, ilk önce bin 100 arından bin 200 ve bin 400 seviyesine kadar yükseliş bekliyorum. Büyük bir ihtimalle temmuz aylarında bin 200 ve devamında bin 450 lira seviyesini görecek” şeklindeki ifadeleri kullandı.

İslam Memiş, Bitcoin Piyasalarına Dair Tahminlerde Bulundu

Para ve emtia piyasalarının yanı sıra Bitcoin piyasalarına dair de çok özel açıklamalar gerçekleştiren İslam Memiş; “Bitcoin’de hedef 52 bin dolar. Bunu önceki videolarımda da söylemiştim. Yukarı yönle hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum. Daha öncede de söylediğim gibi nisan ayı alım için iyi bir fırsat sunuyor. Haziran, temmuz aylarında bir zirve bekliyoruz” dedi. Kendi alım tercihlerini de açıklamalarına ekleyen Memiş; “Ben bu fiyatlardan gümüş ya da altın almayı tercih etmem. Euro dolar ya da sterlin dolar paritesiyle ilgilenirim. Diğerleri yüksek. Gümüşün ons fiyatı 25.51 dolar seviyesinde. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Sterlin TL 19.08 lira seviyesinde. Dolar sabit olduğu için diğer para birimlerinde de sabitlik görüyoruz ancak Sterlin TL kurunda biraz daha negatif ayrışma var. Çünkü sterlin dolar paritesi 1.2986. 1.30’un altına sarktı çok iyi alım fırsatları veriyor. Bu bant aralıklarında durmaz yükselecektir” diyerek, açıklamalarını sonlandırdı.

İlgili Makaleler