Gündem

İslam Memiş’ten Yeni Dolar Açıklaması Geldi; Yatırımcılar Hemen Bankaya Koştu! Dolar Yükselecek Mi? İşte, İslam Memiş’in Dolar Analizleri…

Bir süredir dengeye oturmuş olan döviz kuru Amerikan Merkez Bankası (FED)’in aldığı kararın ardından yeniden dalgalı seyretmeye başladı. Özellikle FED’in dört yıllık aranın ardından ilk kez faiz artırımına gitmesi üzerine harekete geçen doların yönünü piyasa uzmanları tarafından bir türlü saptanamazken; dolar bir yukarı yönlü bir aşağı yönlü hareket ede hale geldi. Geçen bir haftayı değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, doların yönüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaşayan yatırımcıların yakından takip ettiği medyatik isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez dolara dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftayı kazançlı kapatmasına rağmen son derece değişken bir şekilde seyreden doların yönüne dair açıklamalarda bulunan İslam Memiş, uzmanlık alanı olan altın piyasaları ile ilgili de konuştu. Gerçekleştirdiği canlı yayında yatırımcılara önemli tüyolar veren İslam Memiş, Türkiye ekonomisi açısından da önemli noktalara işaret etti.

İslam Memiş, Geçtiğimiz Haftayı ve Yeni Haftayı Değerlendirdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz gün Youtube kanalından gerçekleştirdiği canlı yayın ile dolar ve altının hem geçtiğimiz haftaki durumunu hem de yeni haftaya başladığı baremleri gözler önüne serdi. Yaptığı açıklamalarda doların yönüne de dikkat çeken İslam Memiş; “Dolar kuru 14.83 liradan haftayı tamamlamıştı. Aynı seviye başladı haftaya. 14.80 liranın altına sarkmalar olabilir ama döviz endeksinde toparlanmalar var, agresif bir dalgalanma yaşanmazsa 14.80’in altına sarkan bir dolar görebiliriz” ifadelerini kullandı. Arından Euro ve dolar paritesine dair de açıklamalarda bulunan İslam Memiş; “Euro 16.29 lira seviyesinden haftayı tamamladıktan sonra 16.26 lira seviyesinde. Yatay seyrini koruyor. Euro dolar paritesinde de yatay seviye devam ediyor” dedi.

İslam Memiş Altın Yatırımcılarına Önemli Tüyolar Verdi

Gerçekleştirdiği canlı yayında altın ve emtia piyasalarına dair de önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Gram altında 935-940 lira aralığına kadar çıkış vardı ancak uyarmıştım. 932 lira seviyesinden kapandı. Şu anda 921 lira olduğunu gözlemliyoruz. Geri çekilme düşüş fiyatı var. Emtia fiyatları yüzde 1’lik düşüşle başladı. Benim nazarımda 900 liranın üzerindeki fiyatların yüksek olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu. Altının yeni haftadaki seyrini de değerlendiren İslam Memiş; “Ons altın 1958 dolar seviyesinden kapandı, 1965 doları görmüştü cuma günü. Bu fiyatlamalar yüksekti. 1880 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme olacağını, 1900 üzerinden alım yapmanın uygun olmadığını söylemiştim. 1934 dolar seviyesinden haftaya başladı” beyanlarında bulundu. Sık sık ele aldığı gümüş ile ilgili de tüyolar içeren yorumlarda bulunan İslam Memiş, açıklamalarını; “Gümüşün gram fiyatı 12.18 liradan kapanmıştı. Benim nazarımda yüksek. Şu anda 11.97 lira seviye. Burada da gerileme olduğunu gözlemliyoruz. 11.40 – 11.60 lira aralığında geri çekilme olursa tekrar yoruma ihtiyaç olacaktır. Gümüşün ons fiyatı cuma günü 25.52 dolar seviyesinden kapandı. Şu an 25.13 seviyesinde” ifadeleriyle sonlandırdı.

İlgili Makaleler