İsrail, Gazze’de Taziye Evini Bombaladı: 16 Filistinli Şehit Oldu
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir taziye evini bombaladı. Saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İşte son dakika gelişmeleri…

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan bir taziye evini bombaladı. Saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, saldırı Beyt Lahiya beldesindeki Es-Selatin bölgesinde gerçekleşti. Yaralıların çoğunun durumu ağır olup, Endonezya Hastanesi’ne kaldırıldı.
Saldırının Detayları
İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan bir taziye evini hedef aldı. Saldırıda, Filistinli “Mubarek” ailesine ait taziye evi tamamen yıkıldı. İlk belirlemelere göre, saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralıların çoğunun durumu ağır olup, Endonezya Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ateşkesin Bozulması
İsrail ordusu, 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesi bozarak dün Gazze Şeridi’ne yeniden şiddetli saldırı başlatmıştı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 18 Mart sabahından bu yana düzenlediği hava saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 400’ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.
Uluslararası Tepkiler
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumdan büyük tepki topladı. Birleşmiş Milletler (BM), saldırıları kınayarak, tarafları ateşkese uymaya çağırdı. BM Genel Sekreteri, “Bu tür saldırılar, bölgedeki istikrarı daha da zora sokuyor ve sivillerin hayatını tehlikeye atıyor.” açıklamasını yaptı.
Avrupa Birliği (AB) de İsrail’in saldırılarını kınayarak, tarafları diyalog yoluyla sorunları çözmeye çağırdı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, “Şiddetin durdurulması ve sivillerin korunması için acil adımlar atılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Filistin’den Tepki
Filistin yönetimi, İsrail’in saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in saldırıları, uluslararası hukuku ihlal ediyor ve sivillerin hayatını hiçe sayıyor.” açıklamasını yaptı.
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) de İsrail’in saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu adım atmaya çağırdı. FKÖ Genel Sekreteri, “İsrail’in saldırıları, bölgedeki barış sürecini daha da zora sokuyor.” ifadelerini kullandı.
Sonuç
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, bölgedeki gerginliği daha da artırıyor. Saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Uluslararası toplum, İsrail’in saldırılarını kınayarak, tarafları ateşkese uymaya çağırıyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve bölgede istikrarın ne zaman sağlanacağı, uluslararası toplum tarafından yakından takip ediliyor.