Kamu HaberleriPersonel Alımı

İşsiz Olan Vatandaşların Derdine İlaç Gibi İş İlanı! O Kurumlar Tam 20 Bin 153 Adet Personel Alacak! Başvuru İçin Son Gün…

Devlet dairelerinde iş arayan vatandaşları yakından ilgilendirecek olan haber; Sağlık Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden geldi. Yakın zamanda toplamda 20 bin 153 personel istidam edeceğini açıklamış olan Sağlık Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü başvurular için son günü de belirledi.

Kamu kurumlarının 2022 yılı alımları hızlı bir şekilde başladı. Geçtiğimiz gün Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı 3 bin kişilik bekçi istihdamı haberinin ardından Sağlık Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de personel alımları gerçekleştireceğini açıkladı. Alımlar için başvuru adresleri oluşturmuşken, en çok personeli sağlıkçıların da beklediği üzere 20 bin kontenjan ile Sağlık Bakanlığı gerçekleştirdi.

2022 Yılında Devlet Dairelerinde 20 Bin 153 Personel İstihdam Edilecek

Geçtiğimiz günlerde sağlıkçıların beklediği müjdeli haberi vermiş olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığınca verilen atama izniyle, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı daha yapıyor. Bu çerçevede, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi’’ ifadelerini kullanmıştı. Ardından konuyla ilgili Resmi Gazete’de personel alımı ilanı yayınlayan Sağlık Bakanlığı, 10 bin sözleşmeli 10 bin sürekli işçi olmak üzere toplam 20 bin personel alacağını duyurdu. Hemen ardından personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Devlet Tiyatroları, toplamda 53 kişi olmak üzere; 2 büro personeli, 9 sahne ışıkçısı, 8 sahne makinisti,4 sahne mekanikçisi, 2 dramaturg, 14 sahne amiri, 3 konduvit, 1 suflör – suflöz, 3 sahne terzisi, 2 aksesuarcı, 2 kuru temizleme, 1 grafiker programcı, 1 web tasarımcı ve 1 programcı istihdam edeceğini açıkladı. Son olarak personel alımı yayınlayan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ise, sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere 100 koruma ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini Resmi Gazete’de yayımladı. Böylece 2022 yılı için üç kurumun toplamda 20 bin 153 personel istihdam edeceği ortaya çıkmış oldu.

20 Bin 153 Personel İstihdamı İçin Başvuru Adresleri Belli Oldu

Tek tek alım yapacaklarını açıklayan üç ayrı kurum, başvuruları alacağı adresleri ve başvuruların son tarihini de kamuoyu ile paylaştı. Bu bağlamda, Devlet Tiyatroları’ndan yapılan personel alım ilanına dair açıklamaya göre, başvuruların 21 Mart 2022 tarihine kadar devam edeceği ve başvuru yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceği öğrenildi. Yine başvuruları 21 Mart 2022 tarihine kadar uzatmış olan Sağlık Bakanlığı ise, personel alım başvuruları için vatandaşları, http://esube.iskur.gov.tr adresine yönlendirdi. Öte yandan başvuru tarihini mart ayının sonuna kadar belirlemiş olan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu personel alımı ilanında başvurular için verilen adres; https://sinavbasvuru.tkgm.gov.tr adresi oldu.

İlgili Makaleler