Ekonomi

İşsizlik Maaşı ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Kritik Gelişme

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik maaşı ödemeleri ve kısa çalışma ödemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında bu ödemeler kapsamında Ağustos ayına ilişkin ödemelerin 3 Eylül'den itibaren vatandaşların hesaplarına geçileceğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri hakkındaki gelişmeyi duyurdu. Bakan Selçuk Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı ve bu ödemelerin 3 Eylül’den itibaren vatandaşların hesaplarına geçileceğini belirtti.

Bakan Selçuk açıklamalarında Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşların hesaplarına yatıracaklarını belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarının devamında IBAN bilgileri bulunmayanlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını ifade etti.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.

T.C. kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 3 Eylül’de, 6-8 olanlara 4 Eylül’de ödemeler yapılacak.”

İlgili Makaleler