Personel Alımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Duyurdu; 100 Personel Birden Alınacak! KPSS Detayı Dikkat Çekti! Başvuru İçin Son Tarih…

Bir süredir toplu işçi alımı gerçekleştirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmet kalitesini artırmak ve hizmetlerinin ulaşılabilirlik yelpazesini genişletmek için kadrosunu büyütme kararı aldı. Bu ay içerisinde başvuruları kabul edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 personel alımı yapacağını açıkladı.

Personel alımını bu ay yapacak olan kamu kurum ve kuruluşların arasındaki yerini bugün yayınladığı ilan ile birlikte alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, personel alım şartlarına ilişkin esasları da duyurdu. KPSS istenip istenmeyeceğine ilişkin detaylara da ilanında yer veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müracaat yeri ve şeklini de açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alım İlanı 2022

Kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 100 personel alacağını açıklamış olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınacak olan personellerin 17’sinin memur, 2’sinin istatistikçi, 5’inin kütüphaneci, 5’inin mimar, 10’unun mühendis, 5’inin peyzaj mimarı, 20’sinin şehir planlayıcısı, 13’ünün tekniker, 2’sinin teknisyen, 2’sinin psikolog, 5’inin sağlık teknikeri, 5’inin sağlık teknisyeni, 6’sının veteriner hekimi, 3’ünün ise veteriner sağlık teknisyeni olacağını duyurdu. Bu duyuru içerisin de müracaat şekli ve yerine de yer veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başvuruların 27 Haziran 2022 tarihi ile 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde olmak kaydıyla İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü’ne bizatihi gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı İlanı Şartları 2022

Personel alımına ilişkin şartları ve esasları da belirlemiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temelde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yanı sıra erkek adaylar için askerlik ile bir ilişiğinin bulunmaması gerektiği şartını da ilanına eklemiş bulunuyor. Bunun yanı sıra anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar olan hırsızlık, rüşvet vb. suçlardan mahkum edilmemiş olma şartının da yerine getirilmesini bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, adayların akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alabilecek olan bir sağlık seviyesinde de bulunmasını istiyor. Bunun yanı sıra ilana özel KPPS puanı belirlemiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, düz memurluk, istatistikçi, kütüphaneci mimarlık, inşaat mühendisliği makine mühendisliği, elektrik mühendisliği peyzaj mimarlığı, şehir plancısı, psikolog, sağlık teknikeri ve veteriner hekimliği pozisyonları için KPSS 93 puan türünden 70 puan ve üzeri puan alma şartını belirlemişken; tekniker, teknisyen, sağlık teknisyeni ve veteriner teknikerliği için ise KPSS 94 puan türünden en az 70 ve üzeri puan alınmasını başvuru için şart koşuyor.

 

İlgili Makaleler