EkonomiGündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ‘Askıda Fatura’ Uygulaması yayılıyor!

Covid-19 salgını sebebiyle ekonomik sıkıntılar çeken ve faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için dayanışma kampanyaları düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve sonrasında birçok şehrin de katılım gösterdiği "Askıda Fatura" uygulamasını Hatay'ın da uygulayacağı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 salgını sebebiyle ekonomik olarak zor zamanlardan geçen ve faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için “Askıda Fatura” dayanışma kampanyası başlatılmıştı. Bu kampanyaya Hatay’ın da katılım gösterdiği açıklandı.24

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü, aynı şekilde faturasını ödeyemeyen vatandaşlara yardım eli uzatacak.

KİMSEYİ ARKADA BIRAKMAYACAĞIZ

“Askıda fatura” dayanışma kampanyasına katılan belediyelere Hatay Büyükşehir Belediyesi de eklendi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kampanyaya dair “El ele, gönül gönüle köprüler kurarak bu zor günleri kimseyi arkada bırakmadan birlikte aşacağız” sözlerini dile getirerek, ilk faturaları kendisi karşıladı.

İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERECEĞİZ

Hatay Belediye Başkanı Savaş, “Biliyoruz ki ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayı. Bu ramazan içerisinde hem hayırsever olarak hayırlarımızı yapacağız ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek vermek için çalışıp çabalayacağız. Hayırlarımızın şimdiden Allah katında kabul olmasını diliyorum” diye konuştu.

Faturasını karşılayamayanlar, http://www.hatsu.gov.tr/ sitesine girerek, başvuruda bulunabiliyor ve yardımseverler tarafından askıda duran faturalar ödeniyor.

İlgili Makaleler