Gündem

İstanbul için büyük tehlike geliyor mu? İstanbul depreme hazır mı?

Bugün sabah saatlerinde Gemllik’te meydana gelen deprem sonrasında gözler büyük Marmara depremine çevrildi. Marmara depremi için vaktin kalmadığını belirtilirken İstanbul’un depreme hazır olup olmadığaına dair neler deniyor?

Bugün sabah saatlerinde Gemlik’te meydana gelen depremde birçok il etkilendi. Depremi büyük ölçüde hisseden illerde büyük korku meydana gelirken gözler büyük Marmara depremine çevrildi. Gemlik’te meydana gelen deprem İstanbul depremini tetikler mi? İstanbul depremi için belediyeler hazır mı? Tüm detaylar haberimizin devamında…

İstanbul depremi için vakit daralıyor!

Gemlik’te meydana gelen deprem sonrasında gözler Marmara depremine çevrilirken uzmanlardan da açıklamalar gelmeye başladı. Marmara depreminin çok yakın olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Büyükçekmece Belediyesi’nin Aralık ayı birinci toplantısında konu ile alakalı bazı açıklamalar yaptı.  Açıklamalarında; Belediyenin yeri dahil yoğun bir sıvılaşma var. Yeni yapılan binalar zemin iyileştirildikten sonra yapılıyor. Teknoloji imkanlarını kullanıp bilimsel verilere göre çizilmiş, yapılmış olan projelerinizi hesaplara göre yaparsanız korkmayacaksınız. Dizdariye Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi’nin Beşevler’e yakın bölgesi, Fatih Mahallesi’nin tamamı, Cumhuriyet Mahallesi’nin Cumartesi Pazarı’na yakın kısımları, Atatürk Mahallesi’nin Albatros’a yakın kısımlarındaki kentsel dönüşüm faaliyetlerimiz 7/24 devam ediyor”  ifadeleri ile depreme dayanıklı binalar ve alınan önlemlerle korkulmayacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşümler devam ediyor?

Açıklamalarının devamında depreme dayanıklı evler için kentsel dönüşümlerin devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Akgün; “Sorunları çözerken karşılaşmış olduğumuz en önemli konu şudur; birçok bina yıkılıp yerine yeni binalar yapılacak. Oradan iki kişi çıkıyor. Kendi menfaati için veya kendisine ekstra bir şey istediği için aylarca bazen yıllara varan gecikme oluyor. Yönetimin bu konuyu bize aktarması lazım. Apartmanda herkes mutabık ama birileri engelliyor. Bunları lütfen bize aktarın, birlikte çözelim. Müteahhitler Büyükçekmece’de fazla para kazanmıyor. Kimse de zarar ederek bina yapmaz. Bu kozu kullanarak dairelerinizi kabul edilmeyecek şekilde küçültüp kendisine daire çıkartıyorsa sakın ola ki anlaşmayın. Sizin deprem korkunuzu bir zafiyet olarak görüp imza veya protokole imza atmak için sizi zorlayabilirler. İsterseniz apartmanın veya sitenin tamamı isterseniz yönetim olarak geleceksiniz. Biz de bu müteahhitleri çağıracağız. Vatandaşımızın hakkını vermeyip, bu deprem telaşını ganimete çevirmek isteyenlere asla fırsat vermiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler