Gündem

İstanbul İçin Yeni Tedbir Kararı Alındı ! Haziran Ayının Sonuna Kadar Yasaklandı

Saat 00.00'da kapanması gereken lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin bazılarının kapanış saatine uyulmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı yönündeki ihbarlar İstanbul Valiliğine ulaştırıldı. Bunun üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul genelinde 'Yeni normal denetimi" talimatı verdi. Bununla birlikte Haziran ayının sonuna kadar toplu gösteri karşılama ve uğurlama kısıtlandı.

İstanbul’da ‘Yeni Normal’e uygun olarak faaliyetlerini yürütmesi gereken işletmelerle ilgili zaman zaman istenmeyen görüntüler oluşmaması için çok önemli kararlar alındı. Buna göre olumsuzlukların yerine, kurallara riayetin genel anlayış olması için hafta boyunca İstanbul’un 39 ilçesinde her gün eş zamanlı olarak denetimler yapılacak.

VALİ YERLİKAYA TALİMAT VERDİ

Saat 00.00’da kapanması gereken lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin bazılarının kapanış saatine uymadığı ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği yönünde şikayetler İstanbul Valiliğine geldi. Bunun üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çok önemli bir karar alarak İstanbul genelinde “sosyal mesafeye uyum, maske kullanımı, hijyen ve kapanış saatleri uyum” konularının denetlenmesi için talimat verdi.

HAZİRAN AYININ SONUNA KADAR YASAKLANDI

Ayrıca İstanbul’da Haziran sonuna kadar toplu gösteri, karşılama ve uğurlama kısıtlandı.

İlgili Makaleler