Ekonomi

İstanbulkart ile Fibabanka Birleşti: Faizsiz Kredi Verilmeye Başlandı! Detaylar Belli Oldu; Başvurular Alınmaya Başladı! Faizsiz Kredi İçin Son Gün…

İstanbulluların ulaşım kartı olan İstanbulkart, BELBİM ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilmişti. O günden bugüne ulaşıma ek olarak pek çok yenilik ile müşterilerini buluşturan İstanbulkart, market alışverişlerinde geçerli olmasının ardından şimdi de kullanıcılarına faizsiz kredi sağlamaya başladı.

Bir süredir haberi duyulan ancak detayları belli olmayan BELBİM ve Fibabanka arasında imzalanan protokolün detayları ortaya çıkmaya başladı. İki kuruluşun gerçekleştirdiği ortak açıklama göre; İstanbulkart sahiplerinin 5 ay vade faizsiz bir şekilde 2.500 TL, 24 ay vade ve düşük faizli bir şekilde 5.000 TL kredi kullanabileceği öğrenildi. Son gelen açıklamayla birlikte kampanyanın başlama ve bitiş tarihleri de belli oldu.

Başvurular BELBİM’in Dijital Kanallarından Gerçekleşecek

BELBİM ve Fibabanka iş birliğiyle hayata geçirilen kredi kampanyası kapsamında “+ Dijital Bakiye” adı altında İstanbullular, BELBİM’e ait olan dijital kanallar üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu kanallar, vatandaşları Fibabanka’ya yönlendirecek. Yönlendirmenin ardından ilgili alanlar doldurularak kredi başvurusunda bulunabilecek. Onaylanan kredi bakiyeleri, başvuru yapan kişilerin dijital karta anında geçebilmesi için bir tane fiziksel kartın İstanbulkart Mobil içerisinde tanımlı olması şart koşulacak. Bunun yanı sıra her vatandaş bu kredi kampanyalarından ayda sadece bir kez yararlanabilecek. İstanbulkart Mobil’den aktarılan + Dijital Bakiye, para transferi özelliği kullanılarak kişiselleştirilmiş İstanbulkart’a transfer de edilebilecek.

Transfer Edilen Paralar Her Yerde Kullanılabilecek

BELBİM ve Fibabanka iş birliğiyle hayata geçirilen + Dijital Bakiye, para transferi özelliği kullanılarak kişiselleştirilmiş İstanbulkart’a transfer edildikten sonra QR kodla A101, BİM, CarrefourSA, Migros ve Şok marketler ile İstanbulkart’ın geçtiği İş Bankası POS cihazlarının olduğu iş yerlerinde kullanılabilecek. Bunun yanı sıra Multinet ödeme noktalarında, Halk Bakkallarda, BiTaksi’de, Getir’de, Beltur’da, iTaksi’de, İBB Sosyal Tesislerde, Hamidiye Su Otomatlarında, İspark otoparklarında da çekilen kredi QR kod ile faydalanılabilecek. Kampanyadan sadece 18 yaşın üzerindeki İstanbulkartlılar yararlanabilecekken, 70 yaşını aşmış olan İstanbulkartlılar da kampanyadan faydalanamayacak. Öte yandan BELBİM ve Fibabanka iş birliğiyle hayata geçirilen + Dijital Bakiye kapsamında yapılacak olan kredi başvuruları 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başlamış olup, 18 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek.

İlgili Makaleler