Ekonomi

İstanbulluların 5 Bin TL Kredisi Hazır: İstanbulkart; Ulaşım, Market Alışverişi Derken, Şimdi De Kredi Vermeye Başladı!

Pek çok yenilik ile İstanbulluları buluşturan İstanbulkart, diğer illerde kullanılan ulaşım kartlarından daha geniş bir hizmet alanı sunuyor. Yeni bir uygulama hizmete sokmuş olan İstanbulkart, bu uygulamanın görevleri sayesinde bedava binişler dağıtırken; yaptığı market anlaşmalarıyla da alışverişlerde kredi ve banka kartı gibi kullanılma özelliğini aktif hale getirmiş bulunuyor. İstanbulkart’tan yeni gelen müjde ise, tüm İstanbulluları sevindirecek cinsten oluyor.

Ulaşım ve market alışverişinin ardından İstanbulluların nakit ihtiyaçlarına da el atan İstanbulkart, kredi çekebilmeyi mümkün hale getirmiş bulunuyor. Bu kapsamda İstanbulkart mobil kullanıcıları, uygulamanın sunduğu dijital kart sayesinde 5 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçlarını kredi şeklinde İstanbulkart üzerinden çekebiliyor. Onuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yetkili ilk elektronik para toplama kuruluşu olan İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM), krediye ilişkin detayları da açıklamış bulunuyor.

İstanbulkart’tan 5 Bin TL Kredi

Gerçekleştirdiği iş birlikleri ile adından sıkça söz ettiren bir İBB kurumu olan BELBİM, bu kez Fibabanka ile bir protokole imza atmış bulunuyor. İstanbulluların acil nakit ihtiyaçlarını giderebilmesi için Fibabanka ile birlikte “Dijital İhtiyaç Kredisi” projesini hayata geçirdiğini duyuran BELBİM, yeni müjdeyi de yayınladığı duyurusu aracılığıyla İstanbullulara veriyor. BELBİM’in konuyla ilgili yayınladığı duyuruda ise; “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dijitalleştirerek benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 16 milyon aktif İstanbulkart kullanıcısı bulunan BELBİM ile önemli bir iş birliğine imza attık. BELBİM AŞ’nin bu yenilikçi projesinin çözüm ortağı olmaktan ve İstanbullu vatandaşların yaşantısına, aile ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadeleri yer alıyor.

İster 12 Ay, İster 24 Ay Vade

Dijital kredilerin çok rövanşta olduğu şu günlerde bir atılım da Fibabanka ile anlaşmaya giden BELBİM’den gelmiş bulunuyor. İstanbulkart mobil uygulaması içerisinden kart kullanıcılarına iki ayrı kredi çekme seçeneği sunan BELBİM ile Fibabanka iş birliği kredi paketinin ilkini 2 bin 500 TL üst limitli olarak belirlemişken; ikincisini ise, 5 bin TL üst limitli olarak sunuyor. İstanbulkart sahiplerinin 2 bin 500 TL olarak kullanacakları kredinin vade süresi 12 ay iken; 5 bin TL olarak kullanacakları kredinin vade süresi ise 24 ay olarak belirlenmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler