Gündem

İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneğini de içeren paket TBMM onayından geçti!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM onayından geçti. Buna göre; kısa çalışma ödeneği 6 aya kadar uzatılabilecek. İsten çıkarma yasağı için Cumhurbaşkanı’na verilen yetki ile i 3’er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek.

Son dakika gelişmesine göre İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM onayından geçti. Mecliste kabul edilen teklife göre; kısa çalışma ödeneğini Cumhurbaşkanına, düzenlemede yer alan 3 aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 aya kadar uzatma yetkisi verildi.

İşten çıkarma yasağı uzatılabilecek

Ayrıca Cumhurbaşkanı corona virüsü salgını işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemenin uygulama süresini, 3’er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek. Bunun yanında kanun ile Soma işçilerinin kıdem tazminatları ödenecek.

Dijital Mecralar Komisyonu kuruluyor

TBMM onayı ile kanunlaşan pakette Dijital Mecralar Komisyonunun kurulması da yer alıyordu. 17 üyeden oluşan komisyon ile bireylerin kişilik haklarına özel hayatın gizliliğine ve diğer temel hak ve özgürlüklere aykırı yahut çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerine zarar verici şekilde internet kullanımının önlenmesi amaçlanıyor.

İlgili Makaleler