Gündem

İşverenleri Sevindirecek Haber: Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenlere müjdeyi verdi. Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenen işverenlerin, kısa dönem çalışma ödeneği başvuruları yarından itibaren yapılabilecek.

Devlet yetkileri corona virüsü salgınından vatandaşların daha az etkilenmesi için çalışmalar yürütüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” devreye sokulmuştu. Vatandaşa pek çok maddi alanda rahatlık sağlayacak olan paket maddelerinden biri daha uygulanmaya başlıyor.

İşlemler online gerçekleştirilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, corona virüsü salgınından olumsuz etkilenen işverenlere müjdeyi verdi. Selçuk Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının yarından itibaren elektronik ortamda yapılabileceğini açıkladı. Uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin, İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

Başvuru detayları İŞKUR üzerinden öğrenilecek

Yapılan başvurular sonucu Kısa çalışma ödemelerinin Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirileceği açıklandı. Başvuru detayları ve sonuçları ile ilgili açıklamaların “www.iskur.gov.tr” adresi üzerinden yayımlanacağını ifade edildi.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Kısa Çalışma Ödeneği kısaca olağanüstü dönemlerde işyerlerinin kapanması halinde personel maaşlarının yüzde 60’ının Devlet tarafından ödenmesini ifade etmektedir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir