Gündem

İşverenlerin ve işçilerin dikkatine! Anayasa Mahkemesi emsal bir karara imza attı! WhatsApp görüşmeleri kontrol edilemeyecek!

Giderek dijitalleşen hayat şartları gündelik hayatın hemen hemen her alanına etki etmeye başladı. Akıllı cihazların kullanımlarının artması ile birlikte sosyal medya platformları da günden güne abone sayıları arttırarak sektörde muhteşem bir rekabet ortamının oluşmasına aracılık etti. Hemen hemen her gün yeni bir uygulamanın geliştirilerek kullanıcıların hizmetlerine sunulduğu şu günlerde, kullanıcılar tarafından en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından birisi WhatsApp olarak açıklandı.

Rekabetin oldukça çetin olduğu pazarda kendisini öne çıkarabilmek ve bu kapsamda da kullanıcılarına daha iyi bir hizmet verebilmek adına sene başından bu yana yeni özelliklerini test etmeye ve birçoğunu da erişime açmaya devam eden WhatsApp, iş dünyasının da vazgeçilmezi haline geldi. Grup konuşmalarına imkan tanıması, dosya gönderimine izin vermesi ve yeni dönemde bu iki özelliğinin de hizmet kapsamını genişletmesi ile birlikte hem kurumsal hem de diğer firmaların birincil iletişim seçeneği olarak öne çıkan WhatsApp, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz günlerde şirket telefonunda yüklü olan WhatsApp uygulamasından şirket çalışanlarına ve şirket işleyişine karşı konuşmalar yapan bir işçi, bu sebep ile işten çıkarıldı. Mahkemeye başvuran işçi hakkında verilen karar ise emsal niteliği taşıdı.

WHATSAPP KONUŞMALARI İŞSİZ BIRAKTI!

Geçtiğimiz günlerde şirketin verdiği cep telefonu üzerinden WhatsApp konuşmaları yapan ve konuşmalarında hem diğer işçiler hem de şirket hakkında olumsuz ifadeler kullandığı tespit edilen bir işçi, işveren tarafından “haklı sebep” gerekçesi ile işten çıkarıldı. Bu durumu mahkemeye taşıyan işçi ise mahkemeden red yanıtı aldı ve hakim ilgili telefonun yalnızca iş için verildiğine dikkat çekerek işvereni haklı gördü.

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN EMSAL KARAR!

Mahkemeden gelen red cevabı üzerine dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan işçi, emsal bir karar ile karşılaştı. Kişisel verilerin gizliliğine işaret eden Anayasa Mahkemesi işten çıkarılma kararının doğru olmadığına hükmetti. İşçinin işten çıkarılmasından ötürü yaşadığı mağduriyete karşı maddi tazminat isteği ise Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu kararın tüm işveren ve işçiler için ders niteliğinde olduğu bildirildi.

İlgili Makaleler