Gündem

İzmir depreminin ardından Kandilli ’den açıklama: 15 gün sürebilir!

Kandilli İzmir’de 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Son elde edilen verilere göre deprem nedeniyle 6 kişi hayatını kaybederken, 202 kişi yaralandı. Çok sayıda evin hasar görmesine neden olan deprem hakkında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Haluk Özener kritik bir açıklama yaptı. Özener, deprem artçıların 1 hafta-15 gün kadar sürmesi beklendiğini ifade etti.

İzmir’de vatandaşlar deprem endişesi yaşamaya devam ederken, Prof. Haluk Özener, önemli değerlendirmelerde bulundu. 6.9’luk deprem sonrası açıklama yapan Özener, “Depremden 1,5 saat sonraya kadar büyüklükleri 2,9 ile 4,8 arasında olan 21 deprem kaydettik. Artçıların 1 hafta-15 gün kadar sürmesi bekleniyor. Doğal prensip olarak da yaklaşık 1 derece altına kadar, 6 civarında da artçılar bekleyebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Normal faylanma depremi

Depremin normal bir faylanma depremi olduğunu vurgulayan Özener açıklamalarında, “Kırılan fayın aslında boyunun 30-40 km civarında olduğu, onun kırıldığı ilk izlenimlere göre tespit ediliyor. 1,2 metrelik bir yer değiştirme var. Normal bir deprem bu, normal faylanma depremi.” Dedi.

İlgili Makaleler