Gündem

İzmir toplanma alanları nerede? İşte toplanma alanları

İzmir’de meydana gelen depremde 6 kişi hayatını kaybederken, 202 kişi yaralandı. Bunun yanında ekiplerin deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan hasarlı binalarından ayrılan vatandaşlar deprem toplanma alanlarını araştırıyorlar. İşte İzmir toplanma alanları

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. AFAD bu nedenle vatandaşlara evlerine girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

AFAD tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.

Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.”

Bu nedenle vatandaşlar tarafından İzmir’deki toplanma alanları araştırılıyor.

Deprem toplanma alanları nasıl öğrenilir?

E-devlet üzerinden şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” sayfasına giderek il, ilçe ve mahalle adını yazarak bulunduğunuz bölgedeki deprem toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz.

TOPLANMA ALANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

İlgili Makaleler