Gündem

İzmir’de Yaşayan Tüm Öğrencileri İlgilendiriyor; Başvuru Yapan Her Öğrenciye 3.200 TL Burs Verilecek! Başvuru Adresi İçin…

Kamu kurumlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, maddi olarak yetersiz kalan üniversite öğrencilerini eğitimini sürdürebilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi için yeni bir burs desteği vermeye başlıyor.

Dezavantajlı olarak nitelendirilen alt gelir grubuna sahip olan ailelere her geçen gün desteğini artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bu ailelerin üniversite okuyan çocuklarını desteklemeye başlıyor. Her haneden bir kişi olmak kaydıyla üniversite bursu verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca başvuruları da almayı sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencisi Bursu 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiği destek ödemelerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez hedef kitlesi olarak üniversite öğrencilerini belirlemiş bulunuyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için üniversite öğrencilerine çeşitli destekler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez desteğini ise, maddi olarak gösteriyor. 2019 yılından bu yana “Biz Varız, Yanınızdayız” mottosu ile hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bursuna dair şartları da açıklamış bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencisi Bursu Şartları

Üniversite öğrencilerinin maddi koşullarını iyileştirmek için düğmeye basmış olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez üniversite öğrencilerini burs ile destekliyor. Vereceği bursa dahil detaylı bir bilgilendirme de gerçekleştirmiş olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılının Kasım ayından bu yana bu desteği sağlıyor. Ayda 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplam 3 bin 200 TL ödeme gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bursu belli şartları taşıyan üniversite öğrencilerine veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “bizizmir.com” üzerinden başvurularını aldığı üniversite bursu için temel şart ise, öğrencilerin ailelerinin İzmir’de ikamet etmesi oluyor. Maddi açıdan dezavantajlı öğrencilere burs sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencinin 18 ile 25 yaş aralığında bulunmasını da şart koşuyor. Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin burs şartları arasında; Türkiye’nin her yerinde aktif ve örgün eğitim gören ön lisans veya lisans öğrencisi olmak, not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden ise en az 53 olması, sınıf tekrarı yapmamak, vakıf üniversitesi öğrencisinin başvuru yapması halindeyse 100 burslu öğrenim görmek yer alıyor.

İlgili Makaleler