Gündem

İzmir’de yeni deprem bekleniyor mu? İzmir’de büyük bir deprem daha olacak mı?

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Bu nedenle vatandaşlar tarafından yeni büyük bir depremin olup olmayacağı merak ediliyor. İşte deprem uzmanlarının İzmir hakkındaki yorumları…

30 Ekim tarihinde İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem can ve mal kaybına neden oldu. Yıkıcı depremin ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ederken, vatandaşlar yeni büyük bir depremin olup olmayacağını merak ediyorlar. Deprem uzmanları İzmir’in durumu hakkında değerlendirmelerde bulundular.

6 civarında artçılar olabilir

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tüysüz

Ege Bölgesi, Türkiye’nin en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bu da deniz içinde olan bir deprem. 1955’te bölgede biraz doğusunda 6.8’lik bir deprem var. Geçmişte deprem olmuşsa genelde gelecekte de aynı büyüklükte deprem olur. Şu anki bilgiler taze. Bunun arkasından 6’ya varan artçılar olacaktır.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Haluk Özener

Depremden 1,5 saat sonraya kadar büyüklükleri 2,9 ile 4,8 arasında olan 21 deprem kaydettik. Artçıların 1 hafta-15 gün kadar sürmesi bekleniyor. Doğal prensip olarak da yaklaşık 1 derece altına kadar, 6 civarında da artçılar bekleyebiliriz.

Kırılan fayın aslında boyunun 30-40 km civarında olduğu, onun kırıldığı ilk izlenimlere göre tespit ediliyor. 1,2 metrelik bir yer değiştirme var. Normal bir deprem bu, normal faylanma depremi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler