Gündem

Jandarma bünyesine bekçi alımı! Bekçi alımlarında artış olacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bekçi alımlarına ilişkin sevindirici bir açıklama yapılmış, 5-10 bin bekçi alımı olabileceği belirtilmişti. Bugün ise Jandarma bünyesine de bekçi alımı için kanun teklifi verildiği öğrenildi. Kanun onaylanırsa bekçi alımlarında artış bekleniyor.

Türkiye’de binlerce vatandaş bekçi alımlarına dair araştırmalar yapıyor.2020’de alım yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 bin olduğunu 28 bin 500 kadronun doldurulduğunu ancak hükumet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kadro açması halinde 5-10 bin daha bekçi alımının yapılabileceğini açıklamıştı. Bekçi alımlarına ilişkin bir güzel haber de MHP Milletvekili Sermet Atay’dan geldi. Atay, Jandarma bünyesine de bekçi alımı için kanun teklifi verildiği duyurdu.

Bekçilik kadrosu mutlaka arttırılmalı

Atay tarafından konuya ilişkin açıklamada, “Devletimizin devamlılığı, asayişin ve güvenliğin tesisi, vatandaşımızın huzur ve selameti için atılan bu adımı destekliyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu kanunun Türkiye Cumhuriyeti devletimize, İçişleri Bakanlığımıza ve kolluk kuvvetlerimize hayırlara vesile olmasını; yeni göreve başlayacak ve görevdeki bekçilerimize ve cefakârca çalışan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz, bekçilik kadrosunun mutlaka artırılması gerektiğini arz ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Bekçilerin uzman jandarma ile eşit olacağını söyleyen Atay açıklamalarında, “Aynı kanunun 15’inci maddesiyle jandarma hizmetinde çalışan çarşı ve mahalle bekçilerinin, uzman jandarmayla eşit statüde olacağı belirtilmiş olup bu husus çarşı ve mahalle bekçisinin jandarma hizmetinde yerinin ve rütbesinin belirlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yapılan değişiklikle çarşı ve mahalle bekçilerinin Jandarma hizmetleri sınıfına da dâhil edilmesi ve Jandarma hizmetleri sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal haklarının uygulanmasına ilişkin düzenleme de yapılmaktadır.” dedi.

İlgili Makaleler