Kamu Haberleri

Jandarma Genel Komutanlığı Bünyesinde Bekçi Alımı Açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bekçi alımının yapılıp yapılmayacağına ilişkin araştırmalar yapılıyordu. bu konu hakkında TBMM'de bir açıklama yapıldı veyeni kanun ile jandarma hizmetleri sınıfına bekçilik kadrosunun da ekleneceği belirtildi.

MHP Milletvekili Sermet Atay kabul edilen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Sermet Atay açıklamalarında bekçi alımı konusuna değindi ve gerekli düzenlemelerin kanun teklifine eklendiğini vurguladı.

MHP’li Sermet Atay açıklamalarında bekçi sayısının daha da arttırılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Devletimizin devamlılığı, asayişin ve güvenliğin tesisi, vatandaşımızın huzur ve selameti için atılan bu adımı destekliyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu kanunun Türkiye Cumhuriyeti devletimize, İçişleri Bakanlığımıza ve kolluk kuvvetlerimize hayırlara vesile olmasını; yeni göreve başlayacak ve görevdeki bekçilerimize ve cefakârca çalışan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz, bekçilik kadrosunun mutlaka artırılması gerektiğini arz ediyoruz.”

JANDARMA BÜNYESİNE BEKÇİ KADROSU

Bilindiği gibi şimdiye kadar yapılan bekçi alımları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriliyordu. Hazırlanmış olan yeni kanuna jandarma ibaresi de eklenerek özellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. maddesine eklenen düzenleme ile jandarma bünyesine de bekçi kadrosu verilecek.

“ÖNEMLİ BİR DÜZENLEMEDİR”

Bu konu hakkında MHP Milletvekili Sermet Atay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Aynı kanunun 15’inci maddesiyle jandarma hizmetinde çalışan çarşı ve mahalle bekçilerinin, uzman jandarmayla eşit statüde olacağı belirtilmiş olup bu husus çarşı ve mahalle bekçisinin jandarma hizmetinde yerinin ve rütbesinin belirlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yapılan değişiklikle çarşı ve mahalle bekçilerinin Jandarma hizmetleri sınıfına da dâhil edilmesi ve Jandarma hizmetleri sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal haklarının uygulanmasına ilişkin düzenleme de yapılmaktadır.”

İlgili Makaleler