Gündem

Kabine Toplantısı Ertelendi! Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

2 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşmesi beklenen kabine toplantısı orman yangınları ve sel felaketleri sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Alınan bilgiye göre kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulunu toplaması bekleniyordu. Ancak kabinede görevli birçok bakanın saha çalışmalarında olduğu için bugün gerçekleşemeyeceği aktarıldı. Toplantının ne zaman yapılacağı ve hangi konuların masaya yatırılacağı ise merak konusu oldu.

Kabine Toplantısı Gündemi

Koronavirüs tedbirleri, alınan önlemlerin ne derece işe yaradığı gibi konular hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Kapalı alanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi tedbirleri gündemde olacak.

Ayrıca 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitime geçecek olan öğrenciler için de alınacak tedbirler de masaya yatırılacak. Öğretmenler ve okullarda görev yapan diğer personelle öğrenci velilerinin aşılarının tamamlanması ya da düzenli PCR testi uygulanması gibi konular ele alınacak.

Bunun dışında gündemde olan orman yangınlar ve sel felaketleri için yapılacak desteklerin de masaya yatırılması beklenirken Afganistan’ da yaşanan durumlar gibi tüm dış politika konuları da toplantının gündeminde olacak.

İlgili Makaleler