Personel Alımı

Kadıköy Belediyesi’ne 25 Zabıta Memuru Alınıyor; Hem Kadın Hem De Erkek Alınacak! Başvurular Sadece 3 Gün Sürecek…

İstanbul’un büyük belediyelerinden biri olan Kadıköy Belediyesi, yayınladığı ilan ile birlikte 25 zabıta memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere zabıta memuru alımı yapacak olan Kadıköy Belediyesi, personellerde arayacağı genel ve özel şartları da açıkladı.

Personel alımına ilişkin detaylı bir ilan metni yayınlayan Kadıköy Belediyesi, kontenjanları farklı olmak ile birlikte hem kadın hem de erkek zabıta memuru alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı için başvuruları şahsen kabul edecek olan Kadıköy Belediyesi, zabıta memurluğu pozisyonu için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı arayacağını da açıkladı.

Kadıköy Belediyesi; 6 Kadın, 19 Erkek Zabıta Memuru Alımı Yapacak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak KPPS puanı ile zabıta memuru alımı gerçekleştirecek olan Kadıköy Belediyesi, 6’sı kadın, 19’u erkek olmak üzere toplamda 25 zabıta memuru alımı gerçekleştirecek. Sadece tek bir zabıta memuru kadrosu için KPSS B Grubu P94 puan türünde alım yapacak olan Kadıköy Belediyesi, geriye kalan 24 kadrosu için KPSS B Grubu P93 puan türünde en az 70 puan ve üzerinde puan almış olma şartını arayacak. Yayınladığı ilan ile başvuru yeri, tarihi ve şeklini de açıklayan Kadıköy Belediyesi, zabıta memuru alımları için başvuruları 2 Ağustos 2022 tarihi ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında alacak. Başvuruları sadece mesai saatleri içerisinde alacak olan Kadıköy Belediyesi, adayları belgeleriyle birlikte boy ve kilo ölçümünü de gerçekleştirmesi için Hasanpaşa Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:2 Kadıköy-İstanbul adresinde yer alan Belediyesi ana hizmet binası bahçesinde kurulan başvuru merkezine saat 08.30 ile saat 16.30 arasında kabul edecek. Sadece şahsen başvuruları kabul edecek olan Kadıköy Belediyesi, şartları sağlayan adayları, başvurularının ardından sözlü mülakat için çağıracak. Sözlü mülakatı geçen adaylar ise, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacak.

Boy ve Kilo Şartı Aranacak

657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlar kapsamında bu ve kilo şartı da arayacak olan Kadıköy Belediyesi, erkek adayların en az 167 santimetre, kadın adayların ise en az 160 santimetre olup olmadığını ölçecek. Ayrıca tüm adaylar için boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması şartına da dikkat edecek. Bunun yanı sıra sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olan adayları değerlendirmeye alacak olan Kadıköy Belediyesi, pozisyona göre değişmekle birlikte adayların en az B veya A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olup olmadığını da şartları arasında değerlendirecek. Öte yandan Kadıköy Belediyesi, zabıta memuru alımı için sözlü sınavı ve ardından yapılacak olan uygulamalı sınavını 18-19 ve 20 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler