Gündem

Kadın Girişimcileri Güçlendirmek Adına Yeni Bir Hibe Programı Daha Düzenlendi! Aylık Olarak Ödenecek, Herhangi Bir Geri Ödeme İstenmeyecek!

Kamuya bağlı olarak hizmet veren pek çok kurum ve kuruluş her yıl kadın ve genç girişimcileri desteklemek adına çeşitli girişimlerde bulunuyor. B u girişimlerin sonuncusu ise, sadece kadın girişimcilere özel sunulmakla birlikte Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti iş birliğinden geliyor. Sadece kadınlara sağlanacak olan bir hibe programı oluşturmuş olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, iş dünyasında fırsat eşitliğini destekleyebilmek adına “Woman Up” projesini devreye sokuyor.

Hem kadın girişimcilerin maddi kaygılarını azaltmak hem de istihdam edilen kadın personel sayısını artırmak adına harekete geçmiş olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, “Woman Up” projesini pilot bölgelerde uygulamaya koymuş bulunuyor. Şu an için sadece 7 ilde yaşayan ve çalışan kadınların başvuru yapabildiği “Woman Up” projesinin kapsamının önümüzdeki yıllarda genişletilmesi ve tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.

Woman Up Projesi Sadece 7 İlde Hibe Dağıtıyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği ile oluşturulmuş olan “Woman Up” projesi kapsamında projenin temel hedefi kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu kapsamda belli şartları taşıyan kişilere hibe vermeyi planlayan proje, özellikle istihdam edilen her kadın için aylık ödemeler gerçekleştirerek, işveren kadın girişimcinin üzerindeki mali yükü almayı hedefliyor. Bu kapsamda şu an için pilot bölge uygulaması ile hayata geçirilmiş olan “Woman Up” projesi; Ankara, Aydın, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa’da işyeri olan kadın işverenlerin istihdam edeceği kadın çalışanlara yönelik verilen bir hibe desteği olarak hayata geçirilmiş bulunuyor.

Woman Up Projesi Hedef Kitlesi 2012 Tarihinden Sonra Açılan İşyerleri Oluyor

Kapsamı her geçen gün biraz daha geliştirilen “Woman Up” projesi kapsamından sadece 5 Mart 2012 tarihinden sonra açtığı işletmesi olan ve bu işletmede en fazla 9 işçi çalıştıran kadınlar yararlanabiliyor. Bu 9 işçinin üzerine alacakları her kadın personel için “Woman Up” projesi kapsamında hibe alabilecek olan kadın girişimciler, istihdam edeceği kadın sigortalı için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği alabiliyor. Bu kapsamda bir kota da belirlemiş olan “Woman Up” projesinin komitesi, hibe programından 4 bin kadın girişimci 4 bin personelin yararlanmasını hedefliyor.

İlgili Makaleler