EkonomiKamu Haberleri

Kamu Bankaları Kredi Kampanyaları Dışına Çıkarılacakları Açıkladı

Kamu bankaları tarafından konut, taşıt, tatil ve sosyal kredi paketleri açıklandı. Bu kredi paketleri hakkında kamu bankalarından yeni bir açıklama yapıldı ve kampanya kapsamında olmayacaklar belirtildi.

Konut, taşıt, sosyal ve tatil için üç kamu bankası ve iki kamu katılım bankası tarafından dev kredi kampanyası duyuruldu. Bu kredi kampanyaları hakkında kamu bankaları tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açılamada kredi kampanyaları dışına çıkarılacaklar belirtildi.

KAMPANYA DIŞINDA OLACAKLAR

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan açıklamada devreye alınan kredi kampanyalarının dışına çıkarılacaklar belirtildi. Bu bağlamda sunulan uygun finansman imkanını ürün veya hizmetlerde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmanın kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı belirtildi.

3 kamu bankası, 27 Mayıs’tan itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılmasının mümkün olabileceğini belirtti.

KONUT KREDİSİ

Devreye alınan kredi kampanyaları kapsamında sıfır konutlar için azami 12 ay geri ödemesiz 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi imkanı sağlanacak. Ayrıca ikinci el konut alımı için yine azami 12 ay geri ödemesiz dönemli azami 15 yıla kadar vade imkanı ile yüzde 0,74 faiz oranı kredi kullanacak vatandaşlara sunulacak.

TAŞIT KREDİSİ

Yerli Üretime Özel Taşıt Finansmanı” kapsamında, yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacaklara aylık yüzde 0,49-0,69 finansman oranıyla taşıt kredisi verilecek. Bunun yanı sıra ikinci el araç alımlarında ise bireysel veya kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı sunulacağı gibi azami 6 ay geri ödemesiz olacak ve toplam 60 ay vade imkanı sunulacak.

SOSYAL İHTİYAÇ KREDİSİ

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörü firmalarıyla anlaşmalar yapılacak ve 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 finansman oranıyla asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL finansman imkanı sunulacak.

TATİL KREDİSİ

Kamu katılım bankaları ile anlaşma yapacak olan seyahat acenteleri kapsamında da kredi imkanı sağlanacak. Bu bağlamda tatil paketi satın almak için başvuru yapan müşterilere 10 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor ve 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli olacak.

İlgili Makaleler