Ekonomi

Kamu bankalarından emlak sektörünü hareketlendiren gayrimenkul ilanları! İzmir’de konutlar 462 bin TL’den satışta!

2021 yılının son çeyreğinde hem para piyasalarında hem de altın piyasasında kayda geçen yukarı yönlü hareketler, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatlandırma politikalarının uygulanmasına sebep oldu. Artan hammadde fiyatları ile birlikte 2- 3 katına kadar yükselen sıfır ve ikinci el konutlar, birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyen vatandaşların ellerini kollarını resmen bağladı.

Yeni dönem ile birlikte satılık konut fiyatlarında indirim yoluna gidileceğini ümit eden tüketiciler, 2022 yılında etkisini gösteren diğer olumsuz gelişmelerin emlak sektörüne direkt olarak etki etmeleri sebebi ile hayal kırıklığına uğradı. Vatandaşların birikimleri karşılığında ev sahibi olmaları günden güne zorlaşırken bu durumun sebep olduğu mağduriyete daha fazla sessiz kalmak istemeyen kamu bankaları, devreye girdi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, ellerinde bulunan gayrimenkullerin satışları için uygun fiyatlı ihaleler düzenlediklerini duyurdu.

VAKIFBANK İZMİR SATILIK GAYRİMENKUL İLANI!

Anlaşmada olduğu Intengo platformu üzerinden bir yeni ihale daha düzenlemiş olan Vakıfbank, İzmir ilinin Karşıya ilçesinde bulunan 120 metrekarelik kullanım alanına sahip olan bir daireyi satışa çıkardığını duyurdu. İhale başlangıç bedelini 1 milyon 500 bin TL olarak belirleyen kamu bankası, fiyat teklifi sunabilmek için yatırılması gereken teminat bedelini 75 bin TL olarak açıkladı.

ZİRAAT BANKASI İZMİR SATILIK GAYRİMENKUL İLANI!

Gayrimenkul satışı için tıpkı Vakıfbank gibi Intengo platformu ile anlaşmaya varmış olan Ziraat Bankası, ilgili platform üzerinden düzenlemiş olduğu yeni ihalede İzmir ilinin Kiraz ilçesinde bulunan 101 metrekarelik konutu fiyat teklifine açtığını bildirdi. İhale başlangıç bedelini 462 bin 500 TL olarak belirleyen kamu bankası, teminat bedelini ise 27 bin 750 TL olarak açıkladı.

HALKBANK İZMİR SATILIK GAYRİMENKUL İLANI!

Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın aksine kendisine ait bir e- ihale platformu kuran Halkbank, “Halkbank Gayrimenkul” ismini vermiş olduğu platform üzerinden yeni bir ihale düzenlediğini duyurdu. Yeni ihalesi kapsamında İzmir ilinin Torbalı ilçesinde bulunan icralık bir konutu satışa çıkardığını belirten kamu bankası, ayrıntıları tüketiciler ile paylaştı.

Halkbank Gayrimenkul üzerinden düzenlenmiş olan yeni ihaleye konu olan gayrimenkulün toplam kullanım alanı, 125 metrekare olarak ölçüldü. İhale başlangıç bedelini 2 milyon 610 bin TL olarak belirleyen kamu bankası, teminat bedelini ise 78 bin 300 TL olarak açıkladı.

İlgili Makaleler