Ekonomi

Kamu Bankalarından Yüzde 0,64 Faizli Konut, Taşıt, Mobilya ve Sosyal Hayat Yeni Kredi Kampanyası !

Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için kamu bankaları tarafından yeni kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Buna göre düşük faizli kredi kampanyası kapsamında sıfır konutlar için faiz oranı yüzde 0,64'e kadar düşürülürken ikinci el için faiz yüzde 0,74 olacak. Ayrıca konut kredisinde peşinat oranı yüzde 10'a çekildi.

Kamu bankaları tarafından normalleşme sürecinin ekonomik olarak canlanması için yeni kredi kampanyaları devreye alınıyor. Yeni hazırlanan kredi paketleri ise konut, taşıt, tatil ve mobilya için hazırlandı. Yeni kredi kampanyaları kapsamında sıfır konutlar için konut kredileri faiz oranı yüzde 0,64’e indir. Bununla birlikte ikinci elde faiz yüzde 0,74 olurken taşıt kredilerinde faiz sıfır otomobillerde yüzde 0,49, ikinci elde ise yüzde 0,82 olarak belirlendi.

BANKALARDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz imkanı sağlanıyor ve 12 aya kadar geri ödemesiz dönemi bulunuyor. Ayrıca 15 yıl vade imkanı ile finansman imkanı sağlanacak. Bu krediler hakkında bankalardan ortak bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek. Kredi kullanımında %10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.”

SIFIR VE İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişiklik olacak. Bu bağlamda aylık yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 faiz oranları ile taşıt kredisi verilecek. İkinci el binek araç motosiklet dahil veya ticari araç alımlarında müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı sunulacak. Bu bağlamda azami 6 ay geri ödemesiz dönemli imkan sunulurken 60 ay vade imkanı bulunacak. Ayrıca 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak.

Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek. Bunun yanı sıra taşıt kredisi paketi için başvurular 5 Haziran’da başlayacak.

SOSYAL HAYATI DESTEKLEME KREDİSİ

Bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için kredi paketi devreye alınacak. Uygun şartların sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı sağlanacak. Bu kredi yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla devreye alınacak. Krediler için 6 ay geri ödemesiz azami 60 ay vade aylık yüzde 0,55 faiz oranı olacak.

Bireysel müşterilerin, anlaşmalı firmalar dışındaki yerli üretim yapan firmalardan satın alacağı mobilya, kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri ev tekstil, çeyiz ve bisiklet ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanması amacıyla da kredi destek paketi devreye alınacak. Bu kredi asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı fatura karşılığı 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade ile aylık yüzde 0,82 faiz oranı ile sağlanacak.

Sosyal hayatı destekleme kredi başvuruları 5 Haziran’da başlayacak.

İlgili Makaleler