Personel Alımı

Kamu Çalışanı Olmak İsteyenlere Yeni Bir Fırsat Daha; YTB 10 Yeni Personel Alıyor! KPSS Şartı Yok, Başvuru Son Tarihi…

Kamu kurum ve kuruluşları personel alımlarına devam ediyor. Bu kez personel alacak olan kurum Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) oluyor. 10 yeni personel alımı yapacak olan YTB, şartlarını da Resmi Gazete üzerinden verdiği ilan ile kamuoyuna detaylı bir şekilde açıklamış bulunuyor. Öte yandan YTB işe alımlarında KPSS şartı aranmıyor.

İş başvurularını almaya başlamış olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), şartları yerine getiren adayların başvurularını 20 Haziran 2022 tarihi itibariyle toplamaya başlamış bulunuyor. Yayınladığı ilanda başvuruların son tarihine de yer veren YTB, başvuruları çevrimiçi olarak değil; hem posta yolu hem de şahsen kabul ediyor.

YTB Personel Alımı İlanı İçin Başvurular Başlıyor

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’ye ilan veren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. 10 yeni personel alımı yapacak olan YTB; destek personeli olarak çalıştırılmak üzere temizlik personeli, şoför ve boyacı ararken, aynı zamanda elektrik teknikeri ve programcı alımı yapacağını da açıkladı. Ankara ili Çankaya ilçesine bağlı olan YTB’ye başvuruları kabul edecek kurum, 20 Haziran 2022 tarihinde başvuruları almaya başladı. Posta yoluyla da şahsen de başvuruları kabul edecek olan YTB, 4 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuruları kabul edeceğini duyurdu. YTB’ye başvuruların ise, saat 09.00 ile 18.00 arasında alınacağı öğrenildi.

YTB Personel Alımı Şartları

Haziran ayı içerisinde; 4 temizlik personeli, 2 şoför, 2 boya işçisi, 1 tekniker ve 1 programcı alacak olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adayların başvurularını kabul ediyor. Aynı zamanda kamu haklarında men edilmemiş olma, temiz bir adli sicil kaydı da isteyen YTB, erkek adayların askerliğini yapmış olmasını istiyor. Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması da yapacak olan YTB, aynı zamanda temizlik personelleri için hijyen sertifikası; şoförlük için en az B sınıfı ehliyet ve SRC2 belgesi ile psikoteknik belgesi istiyor. Programcılar için D düzeyinde yabancı dil seviyesi isteyen YTB, NET/C#/ASP,NET sertifikasına sahip olunmasını da şart koşuyor.

İlgili Makaleler