Genel

Kamu çalışanlarına müjde! 3600 ek gösterge çalışmalarında kapsam genişletildi! Emekli memur maaşı ne kadar artacak?

3.600 ek göstergenin kapsamı genişletiliyor. Kamu çalışanlarının heyecanla beklediği o açıklama EYT ve asgari ücret çalışmalarının yapıldığı sırada müjde olarak duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Ek göstergenin kapsamını genişletiyoruz” dediği konuşmasında 4 yıllık fakülte mezunlarına seslendi.

Yıl sonu yaklaşıyor. Emekliler SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı mensupları ile memur emeklileri yeni yılda yapılacak zammı merakla beklerken öte yandan asgari ücret görüşmeleri de devam ediyor. Asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantısını Aralık ayının son haftası gerçekleştirilecek ve konuyla ilgili net bir açıklama yapılacak.

“KAPSAMI GENİŞLETİYORUZ!”

Çalışanları ilgilendiren diğer önemli bir problemde EYT oldu. EYT çalışmalarında son aşamaya gelindi. Öte yandan asgari ücret görüşmeleri de devam ediyor. Uzun süredir merak edilen 3600 ek gösterge ile ilgili de bir açıklama yapıldı. Bakan Vedat bilgin şu anda konuyla ilgili milletvekillerinin taleplerinin alındığını ifade etti. “Çalışmalarımız tamamlanıyor ek göstergenin kapsamı genişletilebilir” diyerek ekledi.

EYT kapsamında onlarca vatandaş hayaline kavuşabilmek için gün sayıyor. Yaş sınırı olmaksızın prim ödeme ve iş başlangıç tarihi şartını karşılayanlar erken emekli olabilecek. Bakan 3600 ek göstergeyi bekleyenler için de bir müjdede bulundu. “Kapsamı genişletiyoruz, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YENİ DÜZENLEMEDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Kamuda çalışan planlama uzmanı, araştırma uzmanı  gibi uzman personellere yönelik ek bir gösterge verilebilecek. 1. derecede 4 yıllık fakülte mezunları da 3600 ek göstergeden yararlanabilecek. 3600 ek gösterge kapsamı genişletildiğinde maaşlarda da fark edilebilecek. Kamuda çalışma faaliyetlerine devam eden 30 yıllık görev kapsamı bulunan bir öğretmenim emekli maaşı 1.728 TL artış yaşayacak. Bununla beraber 2023 yılı 3600 ek gösterge emekli ikramiyesi 62 bin TL artış gösterecek.

İlgili Makaleler