Kamu Haberleri

2019 Yılı Sona Ermeden KPSS’siz Yeni Bekçi Alımı Yapılacak Mı?

İçişleri Bakanlığı’nca Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor.

Öyle ki Bekçi alımları ilan edildiği dönemde binlerce vatandaş tarafından rekor başvuru yapılıyor. Bu çerçevede son alımlar 2019 yılının ilk aylarında ilan edilmiş ve başvuruları alınmıştı. 

Peki bundan sonraki ilk Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları ne zaman yapılacak? Konuya ilişkin gelişmeleri, alım sürecini ve ilan tarihini Kamuilanlari.com olarak haberimizde değerlendiriyoruz. 

BEKÇİ ALIMLARI EN ERKEN HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Bilindiği üzere Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları İçişleri Bakanlığı tarafından ilan ediliyor. Bakanlık Bekçi alımlarının aynı sıra EGM bünyesine yapılan polis alımları, Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılan askeri personel alımlarını, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yapılan askeri personel alımlarını, bakanlığın kendi bünyesine yapmış olduğu diğer sözleşmeli personel alımlarını da gerçekleştiriyor. 

Bu bilgiler ışığında İçişleri Bakanlığı Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım sürecinin bir yıla yayarak gerçekleştiriyor. Bazen bu süreç personel ihtiyacına göre uzayabiliyor veya kısalıyor. 

Bundan sonraki bekçi alımları için ise 2019 yılında yeni ilan yayımlanması beklenmiyor. 2019 yılı alımlarının sonlanması, yeni istihdam edilen bekçilerin göreve başlamaları ve yeni personel ihtiyacının belirlenmesi sonrası yeni ilan için süreç başlayacak. Bunun için ise yeni Bekçi alım ilanının 2020 yılının Şubat veya Mart döneminde yapılması bekleniyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir