Kamu Haberleri

2020 Yılında Zam Bekleyen Taşeron İşçileri Üzen Beklenti Açıklaması

Kamuda çalışan ve kadroya alınan taşeron işçilerin maaşlarına her 6 aylık dönemde yüzde 4 oranında zam yapıldı. 

Asgari ücretin yüzde 26 zam aldığı dönemde bile yüzde 4 zam alan taşeron işçiler ekonomik olarak alım güçlerini kaybettiler. Bu kapsamda sözleşme süresinin sona ermesini bekleyen taşeron işçilerin gözü 2020 yılında. 

2020 yılında hükümetten ciddi oranda zam bekleyen taşeron işçilere ise YEP’te yer alan bir değerlendirme kaspasamında kötü haber geldi. 

2020 YILINDA TAŞERON İŞÇİ ZAMMI YİNE YÜZDE 4 OLABİLİR

Yeni Ekonomi Paketi, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Bakan Albayrak yapmış olduğu açıklamasında 2019 yılında ekonominin 3 yılına yön verecek adımları kamuoyu ile paylaştı. 

Bu kapsamda önemli verileri ve hedefleri kamuoyu ile paylaşan Maliye Bakanı Albayrak, 2020 yılı enflasyon hedeflerini de açıkladı. Bu verilere göre 2020 yılında enflasyonun yüzde 8.5 olması amaçlanıyor. 

Enflasyon verilerinin taşeron işçilerin maaşlarında ki önemi ise, zam oranlarını etkileyen en önemli faktörün enflasyon oranları olması. Hükümet 2020 yılı enflasyon hedeflerine göre maaş zammı kararı alırsa taşeron işçilerin maaşlarında bir yıllık süreçte yüzde 8.5 oranda zam yapılması anlamına gelir. 

Bu durumda taşeron işçiler daha önceki dönemlerde almış oldukları 6 aylık dönemde yüzde 4’lük zam oranlarına yakın bir oranda zam alınmış olacak.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir