Kamu Haberleri

Belediye Personeli Alım İlanlarına Başvurular Nasıl Yapılır?

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan personel alım ilanları adaylara belirli platformlar üzerinden duyuruluyor. Adaylar Resmi Gazete, Basın İlan Kurumu, İŞKUR, DPB veya kendi internet sitelerinde yayımlanan  söz konusu bu personel alım ilanlarına ilan metninde yer alan şekilde başvurularını yapıyorlar. 

Ancak binlerce çalışanı bulunan belediye personeli alım ilanları bu platformlar üzerinden ilan edilmiyor. Kamu İlanları olarak belediye personeli alım ilanlarına ilişkin detayları derledik. 

BELEDİYE PERSONELİ ALIM İLANLARI

Belediyeler tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar öncelikle ilanları yakından takip etmeliler. Bunun için adayların sürekli takip etmeleri gereken bazı platformlar bulunuyor. 

Belediye memuru yada belediye işçisi alım ilanları genellikle belediyelerin kendi internet sayfaları üzerinden ilan ediliyor. Bunun yanında özellikle KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak alımlar DPB ve Resmi Gazete’de duyuruluyor. 

Ancak belediyelere KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan alımlardan ziyade KPSS’siz personel alımı yapılıyor. Bu ilanlar ile İŞKUR Kurum Dışı Personel alım ilan sayfası üzerinden yayımlanıyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

İlanlara ulaşan adaylar için belediye personeli alımlarına başvuruda bulunmanın iki yolu var.

Birinci adaylar başvurularını ilan metinlerinde yer alan başvuru evrakları ile birlikte belediyelerin insan kaynakları birimlerine şahsen yaparlar. 

İkinci yöntem ise adaylar başvurularını belediyeler tarafından ilan edilen mail adreslerine özgeçmiş göndererek elektronik olarak yaparlar. 

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir