Kamu Haberleri

Kamu İşçisine Yıllık En Düşük 5 Bin TL İkramiye ! Ödemeler Başlıyor

Kamuda çalışan ve sayıları 500 bini bulan işçilere verilecek olan ikramiye ödemelerinin takvimi belli oldu. Ödemelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı.

31 OCAK’TA ÖDENECEK

Buna göre ikramiyelerin ilk yarısı 31 Ocak’ta ödenecek ve diğre yarısı da 22 Mayıs’ta hesaplara yatacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan kararda tarihler belirtildikten sonra ikinci maddede şu hükümler yer aldı:

“Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2020 yılında, aynı Kanunun 2’nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 23/12/2020 tarihinde ödenmesine karar verilmiştir.”

İKİ TAKSİTTE YATIRILIYOR

Kamuda çalışan işçilere ve taşerondan kadroya geçen işçilere her yıl maaşlarına göre 52 günlük ikramiye veriliyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında 26 günlük ödeme daha yapılıyor. 26 günlük ödemeler de 13’er günlük hesaplamalarla iki taksitte yatırılıyor.

EN DÜŞÜK BRÜT İKRAMİYE 5 BİN 101 TL

Bunun yanı sıra kamu işçisine ödenecek olan paradan SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesilirken asgari ücretle çalışan bir kamu işçisi 2020 yılında 52 gün üzerinden net 3 bin 646 TL ikramiye alacak.

Bu kapsamda en düşük brüt ikramiye 5 bin 101 TL olacak ve bunun da 13 günlük tutarı 911.73 TL’si bu ay işçilerin hesaplarına yatırılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir