Kamu Haberleri

KYK 2019 Yılı 1200 Personel Alımı İlan Tarihi: Muhtemel Kadrolar, KPSS ve Öğrenim Şartları

2019 yılında personel alımı yapması beklenen kurumların başında Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu geliyor. 

Uzun zamandır düzenli personel alımları yapan kurumun 2019 yılı ilanına ilişkin henüz bir açıklama veya duyuru gelmedi. Ülke geneli yapılması beklenen alımlara ilişkin ayrıntılar ve detaylar şu şekilde;

KYK 2019 PERSONEL ALIMI

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanması beklenen personel alım ilanında en önemli noktalardan birisi alımlarda kaç personel istihdam edileceği.

2018 yılında 1200 personel alımı yapan KYK’nın 2019 yılında da 1000 ile 1200 arasında bir rakamda personel alımı yapması bekleniyor. 

Kurum tarafından yapılacak personel alımlarının KPSS puan sıralaması üstünlüğü ve sözlü sınav esasına göre yapılacağı öngörülüyor. 

ALIMLAR HANGİ KADROLARDAN OLACAK?

KYK personel alım ilanında yer alması muhtemel kadroların başında Yurt yönetim memuru ve büro memuru kadroları bulunuyor. Kurumun bu kadroların dışında çeşitli sağlık personeli pozisyonlarından ve destek personeli pozisyonlarından da personel alımı yapacağı tahmin ediliyor. 

2018 yılında yapılan personel alımlarında yer alan açık kadrolar şu şekildeydi.

O Kadrolar; Yurt Yönetim Memuru, Büro Memuru, Diyetisyen, Psikolog, Şoför.

KPSS, ÖĞRENİM VE DİĞER KOŞULLAR

KYK personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları talep ediliyor. 

Bunun yanında adayların öğrenim şartını sağlamaları gerekiyor. Yurt Yönetim Memuru alımları lisans düzeyinden yapılırken ilanlarda önlisans ve lise düzeyinden de alımlar olması bekleniyor. 

İlanlara başvurularda adaylarda DMK’da yer alan başvuru koşullarını sağlamaları talep ediliyor. 

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi KYK personel alım ilanları için kurumdan herhangi bir açıklama veya duyuru gelmedi. 2018 yılı alımlarının Mayıs döneminde yayımlandığı göz önünde bulundurulursa 2019 yılı personel alım ilanı her an adaylara ilan edilebilir. Öne çıkan tarih ise Ekim ayının ortası ile Kasım ayının ilk haftası. 

Kamuilanlari.com – ÖZEL HABER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir