Kamu Haberleri

Lise Mezunu Olanlar Nasıl Özel Harekat Polisi Olurlar?

Kamu kurumları tarafından yayımlanan ve yayımlanacak olan alımlar arasında adayların en yoğun şekilde başvuru yaptığı alımlar EGM tarafından ilan edilen duyurular oluyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen memur bekçi alımları, polis alımları, POMEM, PMYO alımları binlerce aday tarafından yakından takip ediliyor. 

Bu alımların en çok arananlardan bir tanesi de Özel Harekat Polisi (PÖH) alımları.

LİSE MEZUNU PÖH ALIMI OLACAK MI?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Eylül ayı başında yayımlanan duyuruda kurum bünyesine 2 bin 500 PÖH alımı olacağı duyuruldu. 

Sadece kadın adayların başvuruda bulunabildiği PÖH alımları en az lise düzeyinden oldu. Bu PÖH alımlarına ayrıca önlisans ve lisans mezunu adaylarda başvuru yaptı. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan bu PÖH alımlarında başvurular; lise ve önlisans mezunları için 65 KPSS ile yapılırken lisans mezunları için KPSS şartı 60 puana sahip olmaktı. 

ERKEK ADAYLAR İÇİN

Lise mezunu erkek adayların PÖH alımlarına dair açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Bakan Soylu hem lise mezunu hemde diğer öğrenim seviyesinden mezun olan adaylar için yapmış olduğu açıklamasında PÖH alımlarının bundan sonraki süreçte teşkilat içinden olacağını duyurdu. 

Bu kapsamda başta lise mezunu olmak üzere PÖH olmak isteyen tüm adaylar öncelikle PMYO veya POMEM kapsamında yapılan polis alım ilanlarına başvuru yapmalılar daha sonra kurum için PÖH alım ilanları ile bu alana geçmeliler. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir