Ortaöğretim ve Önlisans Mezunu 100.000 Tıbbi Sekreter Kadro Bekliyor

Ortaöğretim ve önlisans mezunu 100.000 tibbi sekreter kadro beklemektedir  ve açılan kadro sayıları mezun sayısının %1 i bile değildir.
Üniversite hastanelerinin,  devlet hastanelerinin ve şehir hastanelerinin 4/b surekli isci kadrosuna 3-4 aylik sertifika almış elemanlar yerlestirilmektedir. Hasta danışmanı, hasta yönlendirme ve hasta kabul sertifikası verilmekte ve kadro acilmaktadir. İlkokul mezunlari bile 2-3 aylık eğitimle tıbbi sekreterlerin mesleğini yapmaya çalışmaktadırlar.

Ve buna izin verenler bilmelidir ki 6 yıl mesleki eğitim almış 
. Anatomi ve fizyoloji
.Hastalıklar bilgisi 
. Bilgisayar teknolojileri kullanımı 
. 10 parmak yazım teknikleri
. Hasta psikolojisi 
.Tıbbi terminoloji
. Biyoistatistik
.Tıbbi dokümantasyon 
. Sağlık enformasyon sistemleri
. Meslek etiği 
Araştırma yöntem teknikleri,
İşçi sağlığı ve iş güvenliği 

Derslerini başarıyla tamamlayıp diplomaya hak kazanmış kişilerin yerini tutmayacaktır. Hastanelerde liyakata önem verilmediği takdirde yanlış yazılan raporlar, eksik bilgiler, hastalar ve doktorlar arasındaki iletişimde aksamalar olmaktadır. Bunu sağlıkta şiddet olaylarıyla da görmekteyiz.

Sağlıkta kalitenin artması, hasta doktor memnuniyetini sağlayacak kalifiye elemanlar hastanelerde istihdam edilmelidir.

Tıbbi Sekreterler hastane ortamında tüm bölümlerde çalışabilecek donanıma sahip kalifiye sağlık elemalarıdır. Bu donanımın sağlanması için saglık meslek liselerinin tıbbi sekreterlik bölümünde  4 yıl lise eğitimi ve üniveritelerin sağlık meslek yüksek okullarında 2 yıl eğitimi almış kişilerden oluşmaktadır. Yeterli tıbbi sekreter ataması yapılmadığından dolayı hemşire ve ebeler tıbbi sekreterlerin görevini yapmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle tıbbi sekreter kadrolarının belirlenememesi ve kadro ihtiyacının ortaya çıkmamasına neden olmaktadır.

Talebimiz tıbbi sekreterlerin kadrolarının belirlenmesi için sağlık bakanlığının arastırma yapması ve açık kadroların belirlenmesi.Tıbbi Sekreterlerin iş tanımının net bir şekilde belirlenememesi, diğer sağlık personellerinin iş tanımının belirlenmesi doğru bölüme doğru kişinin istihdamını sağlamaktadır. Nasıl ki acil tıp teknisyeni , odyometrisin görevini yapamıyorsa tıbbi sekreterlerin görev tanımı yapıldığında doğru istihdam sağlanacak ve tıbbi sekreterlerin mağduriyeti bir nebze azalacaktır. Şehir hastaneleri, halk sağlığı müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve  aile sağlık merkezleri de konudan ayrı tutulmaması gereken kurumlar arasındadır.

Talebimiz , tıbbi sekreterlik iş tanımının net bir şekilde belirlenmesi

Açık öğretim ve uzaktan eğitim kurumlarının ikinci üniversite kapsamından sınırsız kontenjan dahilinde yılda 18 bin tıbbi sekreter mezun vermesi ve buna rağmen istihdam sağlanamaması bu bölümün mağduriyetine YÖK’ün gözlerinin kapaması  anlamına gelmektedir. 

Talebimiz,  100 bin tıbbi sekretere istihtam sağlanamazken açık öğretim ve uzaktan eğitim kurumlarının kontejanının sınırlandırılması veya kapatılması

Milli eğitim bünyesindeki halk eğitim merkezlerinde, üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinde gerekse de bazı özel kurslardaki tıbbi sekreterlik kursları ve sertifika programları ; tıbbi sekreterlik, hasta danışmanı, hasta kabul sekreterliği  üniversite eğitimi almış sağlık teknikeri tıbbi sekreterlerin kamudaki hizmet alimi seklindeki istihdamımızın önüne geçmektedir.

Talebimiz,  sertifika veren kurumların kapatılması ve  kursların açılmasının engellenmesi  

Sağlık sektörünün huzur ve güvende çalışamamasının nedenlerinden biride sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarıdır. Tıbbı sekreterlik hasta doktor ve diğer personeller arasındaki iletişimi sağlayan sağlık teknikerleridir. Bu iletişimde kopukluk olduğunda sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek imkânsız hale gelebilmektedir.

Talebimiz, işinin ehli ve liyakatle göreve başlamış tıbbi sekreterler bu sorunun önüne geçebilecektir.
Halkla İlişkiler Personeli ve Tıbbi Sekreter istihtamına ilişkin 2017/6  sayılı genelgenin sağlık kurulusları tarafından görmezden gelinmesi ve işinin ehli olmayan kişilerin referanslarla tıbbi sekreterlerin iş alanına el koyması da diğer mağduriyetler arasındadır.

Talebimiz, genelgenin tüm ünivesite ve devlet hastanelerinde ivedikle uygulanmasıdır. Sizden arkadaşlarım ve kendim adına yardım istiyorum sesimizi duyurmaniza yardımcı olmanızı istiyoruz.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
 

Bu tür personel alım ilanlarından sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

Exit mobile version