Kamu Haberleri

Sayıştay Raporu Hayret Dedirtti: Lise Mezunu KPSS’siz Özel Kalem Müdürü Olmuş, 2 Gün Sonra Memur Kadrosunda

Sayıştay raporlarında büyük bir skandal ortaya çıktı Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında gerçekleşen skandal Sayıştay raporunda yer aldı.

Sayıştay raporuna göre bir kişinin özel kalem müdürlüğü görevine atandığı , burada iki gün çalıştıktan sonra ise memur kadrosuna geçirildiği belirtildi.

Sayıştay 2018 yılı raporları yayımlandı. Bu raporların yayımlanmasının ardından ortaya çıkan olay için Sayıştay tarafından “Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosuna Yapılan Atamanın Amaca Uygun Olmaması” ifadeleri kullanıldı.

Sayıştay raporunun detaylarında ise 29 Mayıs 2018 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğüne bir kişinin atandığı burada iki gün çalıştıktan sonra 31 Mayıs 2018 tarihinde memur kadrosuna geçirildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Sayıştay raporunda şu ifadelere yer verildi:

“MEMURİYETE SINAVSIZ ATAMA”

“Adana Büyükşehir Belediyesince Özel Kalem Müdürlüğüne atama yapılmasına rağmen bu kişinin Özel Kalem Müdürlüğü yapmadığı, söz konusu atamanın istisnai durumdan yararlanılarak memuriyete sınavsız şekilde atama amacıyla gerçekleştirildiği görülmüştür.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “İstisnai Memurluklar” başlıklı 59’uncu maddesinde Özel Kalem Müdürlükleri kadroları istisnai memurluklar arasında yer almaktadır.

Aynı Kanunun “İstisnai Memurluklara Atanmada Aranacak Şartlar” başlıklı 60’ıncı maddesinde:” İstisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı genel şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.

Hal böyleyken, lise mezunu bir kişi Belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna 29.05.2018 tarihinde ataması yapılmış 2 gün sonra 31.05.2018 tarihinde bu görevden memuriyet kadrosuna geçirilmiştir.

“KOLAYLIĞIN İSTİSMARI ANLAMI”

Yapılan bu işlem yukarıda yer verilen Sayıştay Genel Kurulu Kararında belirtilen; istisnai memurluk kadrolarının sınavsız devlet memurluğu teminine yönelik uygulamaya dönüştürülmesi, bu memuriyete atanmada tanınan kolaylığın istismarı anlamına da geldiği duruma uygun düşmektedir. Dolayısıyla Özel Kalem Müdürlerinin belediye başkanının görevi süresince çalışabilecekleri ehliyet ve liyakat sahibi kişiler arasından seçilmeleri gerekmektedir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir