Personel Alımı

Kamu Kurumu YTB, 10 Yeni Personel Alıyor! Maaşlar Güzel, Şartlar İyi… Personel Alımı İçin Ekran Açıldı; Son Başvuru Tarihi…

Kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Farklı branşlarda çalıştırmak üzere 10 yeni personel alımı gerçekleştirecek olan YTB, şartlarını da kamuoyuyla paylaşmış bulunuyor.

Şartlarını belirleyen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), geçtiğimiz gün itibariyle başlattığı başvuruları, 4 Temmuz 2022 tarihine kadar devam ettiriyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı şartı getirmiş olan YTB, pozisyona göre puan türü değişmekle birlikte her pozisyon için en az 60 puan istiyor.

YTB Personel Alımları Devam Ediyor

Temizlik personeli, şoför, boyacı, elektrik teknikeri ve programcı alacak olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), personel alımları için süreci başlatmış bulunuyor. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete aracılığıyla işe alım ilanı vermiş olan YTB, alacağı pozisyonların yanı sıra pozisyonlara hasıl olan şartları ve aranacak olan sınav puanı şartlarını da açıklamış bulunuyor. Başvuruları hem Oğuzlar Mahallesi, Mevlana Bulvarı, No: 145, Balgat, Çankaya, Ankara adresinde bulunan başkanlık ofisine şahsen hem de posta yoluyla kabul eden YTB, başvuruların son tarihini ise 4 Temmuz 2022 tarihi olarak ilan ediyor.

YTB Personel Alımlarında KPSS Puanı İsteniyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), personel alımı için pozisyona özgü belirlediği şartlarını da yayınladığı ilan aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmış bulunuyor. Bu ilana göre 4 temizlik personeli alımı gerçekleştirecek olan YTB, temizlik personellerinin hijyen belgesine sahip olmasının yanı sıra KPSS 2020 yılından P94 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almasını istiyor. Aynı puan türü ve puan şartı ile şoför ve boyacı da alacak olan YTB, 2 şoför ve 2 boyacı alıyor. Şoför alımlarında SRC ve psikoteknik belgesi de isteyen YTB, boyacılarda ise, meslek hakimiyeti istiyor. Tekniker alanında 1 elektrik teknikeri alacak olan YTB, bu alanda ise KPSS 2020 yılından P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan alan adayların başvurularını kabul ediyor. Öte yandan YTB alacağı programcı için yabancı dil sınavı da istiyor.

İlgili Makaleler