Personel Alımı

Kamu Personel Alımları Hızlandı: 5 Bin 505 Kişi Bu Ay İçerisinde İşe Başlayabilecek! Sınavsız Memur Olmak İçin Son Fırsatlar…

Kamu personeli alımlarının hızlandığı bahar ayları içinde ilanlar da yayınlanmaya devam ediyor. Yapılacak olan personel alımlarının şartları tek tek açıklanmaya devam ederken; hem KPSS puanı ile hem de KPSS puansız olarak alım yapacak olan kurumlar personel başvurularını kabul etmeyi sürdürüyor.

Hem İŞKUR hem de kendi siteleri üzerinden alımlar gerçekleştirecek olan kamu kurumları arasına her geçen gün bir yenisi daha eklenirken; haziran ayından temmuz ayının sonuna kadar pek çok kurumun başvurularının devam edeceği öğrenilmiş bulunuyor.

Kamu Personel Alımı Başvuru Kontenjanları Netleşmeye Başlıyor

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi geçtiğimiz gün yayınlandığı ilan ile 61 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuşken, bu üniversitenin ardından iş ilanı yayınlayan Bayburt Üniversitesi 29; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 4; Gaziantep Üniversitesi 42; Gelir İdaresi Başkanlığı 70; İstanbul Teknik Üniversitesi 85; Kilis 7 Aralık Üniversitesi 16; Konya Teknik Üniversitesi 15; Muş Alparslan Üniversitesi 18; Necmettin Erbakan Üniversitesi 2; Ondokuz Mayıs Üniversitesi 17; Serhat Kalkınma Ajansı 3; Süleyman Demirel Üniversitesi 1; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 271; Trabzon Üniversitesi 25; Uşak Üniversitesi ise 7 sözleşmeli personel alımı gerçekleştiriyor. Aynı zaman Gelir İdaresi Başkanlığı, 650 gelir uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecekken; Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı ise 50 meslek personel yardımcısı alımı yapacağını açıklamış bulunuyor.

Bakanlıklar ve Belediyelerde de Personel Alımları Devam Ediyor

Üniversiteler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bakanlıklar ve belediyelerde de personel alımları haziran ile temmuz aylarında gerçekleştiriliyor. Bu ilanlar incelendiğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı 80 memur alımı gerçekleştirecekken, Besni Belediye Başkanlığı 1; Güngören Belediye Başkanlığı 25; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100; Kadıköy Belediye Başkanlığı 25; Karaadilli Belediye Başkanlığı 2; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı 124; Osmancık Belediye Başkanlığı 1; Siirt Belediye Başkanlığı 50; Tillo Belediye Başkanlığı ise 5 memur alımı yapacağını açıklamış bulunuyor. Bunların yanı sıra Çüngüş Belediye Başkanlığı 2 veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımı gerçekleştirirken; Hınıs Belediye Başkanlığı 1 zabıta memuru Alımı yapıyor. Öte yandan bakanlıklarda da alımlar sürüyor. Bu ay Dışişleri Bakanlığı 6 sözleşmeli personel alımı yaparken, İçişleri Bakanlığı 3 bin 546; Kültür ve Turizm Bakanlığı ise 167 sözleşmeli personel alımı gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler