Personel Alımı

KPSS’siz, 50 ve 60 KPSS İle 1585 Bakanlık Memuru Alımı Yapılacağı İlan Edildi

Bakanlıklar yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapmaya devam ediyorlar. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan bakanlık personeli alım ilanlarının yanında KPSS şartsız da başvuru yapabilecek alımların bulunduğu bu duyuruları sizlerle paylaşıyoruz. 

İşte Ekim ayı itibariyle personel alımı yapacağını ilan eden bakanlıklar ve bu bakanlıklara yapılacak olan alımlar;

BAKANLIKLARA MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARI

Kamuilanlari.com olarak siz okuyucularımıza bakanlıklar tarafından ilan edilen ve Ekim ayı itibariyle başvuru süreci devam eden personel alım ilanlarını derledik. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yada KPSS puan şartı olmadan başvuruda bulunabileceğiniz memur personel alım ilanları. 

Adalet Bakanlığı: 700 memur alımı yapacak. 

Dışişleri Bakanlığı: 75 personel alımı yapacak. 

Kültür Bakanlığı 785 memur alımı yapacak.

Aile Bakanlığı 21 personel alımı yapacak. 

Orman Bakanlığı 4 sözleşmeli personel alımı yapacak.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet Memuru olmak isteyen adayların sağlamaları gereken bazı başvuru koşulları bulunuyor. Bu başvuru koşulları iki aşamadan oluşuyor. 

Memur olmak için sağlanması gereken başvuru koşullarının ilk aşaması her kurum, her ilan ve her kadro için ortak olan şartlardan oluşuyor. Bu şartlar Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan maddelerden meydana geliyor. 

İlk Aşamada Yer Alan Koşullar

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibariyle; a) Askerlikle ilgisi bulunmamak, b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

İkinci Aşamada Yer Alan Koşullar

Söz konusu personel alım ilanları için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını yapmadan önce ikinci aşamada yer alan şartları sağlamak zorundalar. Bu şartlar alım yapılacak kadro ve alım yapacak kadroya göre değişiyor. 

Bu şartlar arasında alım yapılacak kadroya göre belirlenen öğrenim şartını sağlamak, KPSS puan şartı varsa talep edilen asgari düzeyde puan almış olmak, yaş şartı varsa o şartı sağlamak, alım yapacak kurumun talep ettiği diğer özelliklere haiz olmak ve alım yapılacak kadronun mesleki özelliklerini sağlamak. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Söz konusu personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden her ilanı ayrı ayrı inceleyebilirler. 

Adalet Bakanlığı 700 personel alım duyurusu için TIKLAYINIZ

Dışişleri Bakanlığı: 75 personel alım duyurusu için TIKLAYINIZ

Kültür Bakanlığı 785 personel alım duyurusu için TIKLAYINIZ

Aile Bakanlığı 21 personel alım duyurusu için TIKLAYINIZ

Tarım Bakanlığı 4 personel alım duyurusu için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir