Personel Alımı

PTT KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu 55 Bin Kişilik Personel Alımlarına Başladı Mı? Başvuru Şartları Neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye’nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.

PTT, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile binlerce kişinin dikkatini çekmişti. PTT, kendi resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile 55 bin kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Adaylarda en az lise mezunu olma kriterini arayan ve başvuru yapmak için KPSS şartı olmadığını duyuran PTT’nin, ne zaman personel alımlarına başlayacağı merak konusu olmuştu.

2019 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

PTT’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 2018 yılından boş kalan kadroların 2019 alımlarıyla doldurulacağı belirtilmişti. 2019 PTT personel alımının ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmese de yakın bir tarihte ilanın yayımlanması düşünülüyor.

Peki başvuru şartları nelerdir?

PTT PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

1) Türk vatandaşı olmak. 

2) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak. 

3) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak 

4) Erkekler için askerliğini yapmış olmak. 

5) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak. 

6) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak. 

7) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu

8) madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak. 

9) Kamu haklarından yasaklı olmamak. 

10) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak. 

11) 5188 Sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. 

12) Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Boy şartı ne için.mankenlik mi yapacağız.veya askeri personel miyiz? Boy şartı tam olarak ne için.biz açmı kalalım nereye gitsek duvara çarpıyoruz madem boy şartı o şartı bu şartı var herşeyde yeni iş sahaları açın.yeter artık yeter herşey zaten sıkıntılı ekmek bulamıyoruz kardeşim annemizin eline bakmaktan yerin dibine giriyoruz her gün.biz TC vatandaşı değil miyiz? Bu ülke neden bize haklarımızı vermiyor.geldim 25 yaşına hala bir işim yok hala bir mesleğim yok en kötü market bile işe almıyor. Allah peygamber aşkına yeter ya yeter.sanki trilyonlar kazanacağız 1.64 boya sahip olunca nedir bu saçmalık.eğitim dediniz okuduk diplomayı boy mu alıyır işi boy mu yapacak yada diplomaya mı diyeceğiz kalk şu işlemleri yap diye vallahi billahi yeter bıktım saçmalıklar dan kendi ülkemde ekmek yiyemiyorum ya lanet olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir